O czym wy w ogóle tutaj dyskutujecie? Sprawa jest prosta - według prawa podatkowego firmie należy się zwrot podatku. Urząd Skarbowy, czyli Państwo nie ma hajsu by go wypłacić. Smutne jest to, że jak masz zapłacić podatek to kilka dni spóźnienia i już US nalicza odsetki i w ogóle jesteś przestępcą podatkowym, a jak oni mają wypłacić to jest pół roku zwlekania.
Każda firma musi utrzymać płynność finansową, a zwrot podatku jest jednym z zastrzyków pieniędzy. W tej sytuacji Urząd Skarbowy zwyczajnie okradł firmę na kwotę 19 milionów nadpłaconego podatku.
A jak Polak jedzie do UK do pracy to kupuje tam mieszkanie od razu? Czemu nie kupuje jak go przecież stać z tamtymi zarobkami? Czemu nie może przenieść tego do nas na grunt? Wynająć mieszkanie, nawet nie w dużym mieście tylko na obrzeżach bo dużo taniej, dojeżdżać do pracy w mieście, gdzie tak czy siak jakąś znajdzie, nawet w głupim CC zarobi tyle, że się powinien utrzymać. Pieniądze summiennie odłożyć, nie wiem zainwestować, zdobyć fach i podjąć inną pracę, lepiej płatną.
Jeżeli teraz wyskoczysz mi z rodziną, że ją trzeba utrzymać. To co on kurwa nie wiedział gdzie chujka wkłada i jaki może być efekt? Proszę Cię, nie stać Cię na dzieciaka to się zabezpieczasz proste... .
Ja mam inne spojrzenie na to, Ty inne. Moim zdaniem, chcieć to móc. Zawszę mogę narzekać biorąc kredyty, tylko że w niczym mi to nie pomoRZe a nawet zachodniopomorskie
Najsprawiedliwiej byłoby, gdyby na państwo została nałożona kara w takiej wysokości, w jakiej działałoby to w drugą stronę. Karę oczywiście zapłacić firmie. Jednak takie rzeczy to nawet w erze nie są Tak powinno być, jak Bóg Kubie tak Kuba Bogu.
znając życie to pewnie jakaś firma zaprzyjazniona z jebaną panią dyrektor skarbówki nie mogła przebić ofert AN więc dojebali im podatek i tym sposobem wykończyli dobrą firme witaj w Polsce...w tym kraju trzeba rewolucji i ścinania głów bo już dawno nie można po dobroci
@UP kolejny nie rozumie na czym polega dźwignia finansowa