Wysłany:
2013-08-31, 21:49
, ID:
2468997
11
Zgłoś
Tak się zastanawiam, Ci wszyscy którzy stają w obronie tego pajaca to jacyś debile i doskonały przykład tzw. dorosłych dzieci we mgle. Tatar jest potrawą zrobioną z mięsa surowego a więc należy go spożyć jak najszybciej po przyrządzeniu, wydaje się to oczywiste, nie? Dodatkowym czynnikiem jest fakt, że tatar jest mielony/siekany/krojony wobec czego zwiększa się powierzchnia łączna mięsa, przez co szybciej się utlenia a bakterie mają więcej miejsca do rozwoju. No więc jakim kurwa cudem taki Tatar ze sklepu, nie ważne czy z Sokołowa czy z innej jakiejś tam marki robiącej takie coś ma nie być zakonserwowany? Musi być, bo inaczej nie mógłby być sprzedawany, mięso psuło by się bardzo szybko i jego produkcja byłaby nie opłacalna. Mając taką wiedzę, będąc świadomym konsumentem wiem, że taki tatar to nie jest w 100% zdrowa sprawa( swoją drogą jak większość "gotowych rzeczy"), że ma w sobie konserwanty i inne szmery bajery i go zwyczajnie NIE KUPUJĘ. Ale nie hejtuję Sokołowa za ten Tatar bo jest utrwalony, musi być i chuj. Dziękuję.