Adamo'90 napisał/a:
To samo nasuwa mi się na myśl - o ja pierdolę :/
Dlatego drogie dzieci warto chodzić do szkoły i się uczyć (jeśli nie macie ukrytych talentów - aktor, piosenkarz itp.). U nas jest tak samo (tylko płace inne, ale bez wykształcenia można tylko trafić do zakładu pracy, i robić na akord. To wygląda tak samo).
Hahahahahahahahaha.
Typowe myślenie polskiego bezmózga.
Tak , wszyscy się uczmy, róbmy doktoraty, i inne pierdoły. Wszyscy studiujmy, w kraju będą sami urzędnicy i pracownicy biurowi. Hahaha, ciekawe kim Ci ludzie chcieliby zarządzać jak wszyscy będziemy mieć wyższe wykształcenie a w pracy każdy bedzie siedział w biurze i pierdział w stołek. Obecnie wyższe uczelnie w kraju to fabryki darjmozjadów i nierobów. Tylu studentów na kierunkach zarządzania, marketing, administracja, finanse a potem płacz że nie ma pracy i idzie taki nierobol do pracy w fabryce i dwie lewe ręce do roboty.
Pracuje jako spawacz w prywatnej Hucie, zarabiam ok 3 tysięcy zł na ręke, bruttko jakieś 4,5k. Więc powyżej średniej krajowej a mam tylko zawodówke. I nie narzekam, jestem dumny że pracuje przy ogromnych konstrukcjach stalowych które trafiają np. do elektrowni atomowych.
A taki głąb w wieku 25-30 lat kończy studia, ma od huja dyplomów a siedzi na kasie w Realu hahahahahaha.
I niech każdy z reką na sercu przyzna że nie zna takich osób w swoich kręgach znajomych.