Wysłany:
2014-08-17, 19:34
, ID:
3422804
13
Zgłoś
kiedyś na discovery i natgeo leciało dużo wartościowych i ciekawych programów, teraz to tylko kalki okropnego syfu który nic sobą nie wnosi.
Na Natgeo i Discovery jest praktycznie to samo! Nie jestem w temacie ale odnoszę wrażenie że jedna osoba za tym stoi lub kompania.
Była moda na survival był ber grylls i jacyś kolesie na natgeo, potem na krótko nastała moda na broń palną- wyli wayaci na disc. i wystrzałowy biznes na nat geo, potem nastała moda na poszukiwaczy jakiegoś gówna po ogródkach domach i no zawsze coś znaleźli ! zawsze, złoto, meteory, zabytki i pamiątki.
Zawsze mnie cieszy jak ta grupka totalnie przerysowanych "łowców" kupuje kontener okazuje się że to totalna klapa i nagle następuje moment kulminacyjny rozpoczynający się słowami Oh my god! i przerwa na reklamę, nagle okazuje się że znaleźli XVII wieczny muszkiet należący do Kryspina V Obsranego którym to zastrzelił Izydora 2 Stuleje strzałem w dupe, albo zdalnie sterowaną zabawkę która to dziwnym trafem należy do wycofanej serii limitowanej, brandowanej przez niszową firmę znaną tylko uber geekom= i oni to wszystko wiedzą na pierwszy rzut oka! No i ci eksperci... zawsze są, zawsze się znają i zawsze opowiedzą całą historię przedmiotu.
W międzyczasie przeplata się seria o mechanikach, poszukiwaczach złota i podobnym badziewiu o magikach już nie wspominając bo to już dno kompletne, albo bimbrownicy/ rednecy czy jakoś tak- wiało reżyserką tak że chyba zdjęli z litości.
Kiedyś były kurna programy! - Wysypisko, anatomia oręża, o nieprzebranym morzu innych dokumentów o zwierzętach i technologii nie wspominając. Nie wiem teraz robi się chyba telewizję dla bezmózgów których cieszy tania tandetna rozrywka aaaa no i najlepiej jakby coś jeszcze wybuchło - to takie naukowe... Jeszcze Animal Planet jakoś się trzyma, ale jeśli szukacie prawdziwej telewizji a nie taniego jarmarcznego szoł dla tumanów to polecam Planet