Skąd w tym narodzie wieczne przyzwolenie dla cwaniactwa i okradania innych?
Potem to wszystko tak wygląda. Złapią jakiegoś tam dyrektora na korupcji- to pretensje, że się go czepiają. Nagrają polityka jak kręci lody pod stołem- to pretensje, że się go kurwa czepiają, jakby nie mieli kogo. Złapią pijanego lekarza, to ejszcze kurwa wielki żal, że z kamerami się potem pchają do szpitala, żeby pokazać jego pysk.
I tak ze wszystkim, a zaczyna się od przekonania, że gapowicz to wielka ofiara kanarów. Kurwa, mnie w tamtym roku złapali jak miałem bilet 4 minuty po upływie godziny. Dałem dowód, wypisał mandat i zajęło to 3 minuty. Dla niektórych pewnie jestem frajer, bo wszak mogłem się rzucać jak pojeb i bohatersko spierdolić
Chociaż i tak kary za brak biletu są niebotycznie wysokie. 240 zł Krakowie to już jest absolutne przegięcie. W normalnym kraju 20 Euro/Funtów.
Za brak/nieważny bilet za parkowanie w strefie obecnie masz mandat 50zł. Parę lat temu był za jakieś 30 zł, co powodowało, że bardziej się opłacało parkować bez bilecika, ze stosunkowo niewielką szansą na śmiesznie niski mandat. Ciekawe, dlaczego tak jest, co? I potem ludziki płaczą, że miasto zakorkowane, że nie ma miejsca na parking...@bialawitz jak 3 lata temu studiowalam w Poznaniu to wyłapałam "studencki" mandat opiewający na kwotę 280zł u konara, a jak nie to 320zł przelewem... i jak żyć w takim kraju?
Za robienie cyrku odpowiada chamstwo i patologia, co nie wyobraża sobie wzięcia odpowiedzialności za swoją chytrość i cwaniactwo.Polaka z kasy trzeba jebać na lewo i prawo. Co prawda mandat się należał tak czy srak. Ale k***a, żeby taki cyrk autobusie robić?
Bilet miesięczny ulgowy kosztuje jakieś 40-50zł, normalny odpowiednio więcej. To nie są chyba kokosy, a jak komuś szkoda to niech chodzi pieszo, albo jeździ rowerem.
@~Angel
To wyskocz do typka, który jest 3 razy większy. Zobaczymy jaki będziesz ważny. Oni nie mają broni, a pasażerowie jak widać im nie pomogą.