@djoshin
najpierw to ty gimnazjum skoncz. z takim podejsciem to ty nigdy nie bedziesz mial syna nawet jak sobei takowego splodzisz, wiec sie lepiej za to nie bierz.
@kudlaty1125
popatrz sobie na ludzi pijacych dzien w dzien wodke. roznica polega na tym, ze palenie latwiej przerwac i nie ma przy tym ryzyka utraty zycia. ale wodka jest w porzadku bo ciezej ja zrobic samemu. konopie to praktycznie kazdy moze sobie bez problemu wychodowac. zreszta wszystkie narkotyki powinny byc legalne, bo to co znane jest niegrozne. teraz dzieciaki sie nasluchaja w szkole czy gdzies jakis bzdur, potem sami sprobuja zweryfikuja i przestana wierzyc w cokolwiek co im mowiono. a potem to juz jest prosta w dol.
wyobraz sobie taka sytuacje
masz truskawki(zielsko), hamburgery(amfetamina) i kreta(tego zracego-mixy lekow). wszystkie 3 sa nielegalne i ogolnie sie mowi, ze sprobujesz jednego chociaz raz to juz po tobie, umrzesz w meczarniach(dzieciom sie wkreca takie rzeczy). no i ktoregos razu spotyka twoj dzieciak kolegow co wpierdalaja truskawki. robi takie oczy
, ale koledzy mowia- "spoko, to nie jest nic zlego sprobuj sobie". no i zjada sobie dzieciak truskaweczke mysli sobie o ja ale zajebiste. mija miesiac dwa sprobowal pare razy juz, caly czas nic mu nie jest,a truskaweczki sa pyszniutkie. mija kolejny miesiac spotyka tych samych kumpli ktorzy wpierdalaja hamburgery. mowia mu "ty te hamburgery sa jeszcze lepsze od truskawek, chcesz sprobowac?" no i probuje hamburgera. znowu nic mu nie jest smakowalo zajebiscie. mija kolejne pare tygodni spotyka znowu tych samych ludzi, ktorzy mowia mu: "ty bedziemy probowac kreta, idziesz z nami?". oczywiste jest, ze sobie pomysli: "no skoro truskawki okazaly sie takie dobre i nieszkodliwe, hamburgery to samo, to czemu teraz mialoby byc inaczej". probuja i wiekszosc z nich umiera, 1 sie moze uda odratowac ale przez reszte zycia bedzie musial leciec na wsparciu medycznym.
calkiem kurwa odpowiedzialnie co?
a juz co do kosztow jakie panstwo ponosi przez walke z wiatrakami(narkotykami tak zwanymi) to szkoda slow, bo tylko sie "kurwa ja pierdole" na usta cisnie