Wysłany:
2012-11-20, 21:44
, ID:
1588037
1
Zgłoś
@Mr Dan ,bahama_mama - zanim zaczniecie cokolwiek kurwa pisać , szczególnie takie głupoty to lepiej od razu wsadźcie sobie puste łby do pralki czy innego urządzenia z funkcją wirowana . Ja wiem że nie każdy musi się interesować niektórymi działami wiedzy ale kurwa mać !! Hoduje węże już chyba ponad 10 lat i wiem co je wkurwia , lepiej niż jacyś znawcy gówna i dupy jak np (Mr Dan ,bahama_mama) .
Nie trzeba być herpetologiem żeby się domyślić że węże słyszą ,, inaczej ,, bo kalkulacja że krowa ma uszy a wąż nie to na pewno głuchy , jest tak samo głupia jak sama formułą tego programu .
Teraz uwaga cytat z wiedzą - szczególnie niebezpieczny dla mózgów co niektórych użytkowników !
Słuch
Jest to najsłabiej rozwinięty zmysł. Węże nie posiadają ucha zewnętrznego, środkowego i bębenka. Pozostałością ucha środkowego jest mała kość zwana strzemiączkiem. Gdy dolna szczęka ma kontakt z podłożem (lub wodą) impulsy (wibracje) przenoszone są przez nią do kości kwadratowej, strzemiączka a dalej do mózgu. Najprawdopodobniej węże rejestrują także dźwięki o niskiej częstotliwości.
Sadistic bawi i uczy węże słyszą szczęką nieco inaczej niż my , ale stwierdzenie że są głuche jest błędem , tyle z mojej strony