Karenz88 napisał/a:
kurwa to kup sobie samochód zjebie , paliwo do samochodu kosztuje tyle ile bilet w obie strony dla jednej osoby a można jechać w 4-5 , w pociągach fajny jest tylko melanz na wyjeździe
No toś wykazał się inteligencją koleś. Proszę, pokaż mi jak za 90 zł (ze zniżką, drugą klasą, z opłaconą miejscówką - oczywiście W OBIE STRONY) pojedziesz ze Szczecina do Warszawy (i z powrotem) w 5 osób samochodem. Naprawdę, co weekend jeżdżę i jestem zainteresowany jak mogę zabrać ze sobą rodzinę i jeszcze na tym nie stracić
.
Podróż ze Szczecina do Warszawy - 6 godzin. Daję uciąć rękę, że samochodem wyjdzie zdecydowanie dłużej (od Gorzowa do Poznania gówno a nie trasa). Więc jeżeli komuś się kolej nie podoba, to niech siedzi w domu na dupie i narzeka. Ja sobie chwalę akurat łącznik Szczecin-Warszawa, gdzie od Poznania do Warszawy pośpiechem można 130 km/h wyciągnąć luźno. Jeżeli chodzi o Szczecin-Poznań to wychodzi tutaj max 80-90, ale to już wina odległości od stolicy, czyli mniejsze fundusze na konserwację torów. Na kilkadziesiąt przejazdów spóźniłem się raz, zepsuła się lokomotywa w Koninie. Jedyne do czego można się przypierdolić to pazerni na kasę ludzie, którzy wymyślili różnych przewoźników przez co zepsuta lokomotywa TLK musi czekać na lokomotywę TLK (ew. IC), która w tym wypadku najbliżej była w Poznaniu. Pomijając ten fakt, dla mnie kolej jest w porządku, z obsranymi kiblami, niewygodnymi fotelami i 7 osobami w przedziale (polecam bezprzedziałowce). Jeżeli ktoś jedzie z jakimś zamiarem, niech nie je za dużo i nie pije, aby nie musieć srać i szczać, a podróż spędzi bardzo przyjemnie, szczególnie w nocy - śpiąc.
PS Pomijając już fakt, że bilet podróżnika (weekendowy, od piątku godz. 23 do poniedziałku godz. 6) kosztuje 75 zł. Także naprawdę, jak do Warszawy mam jechać z kolesiami za 75 zł?! Błagam, oświeć mnie mistrzu.