, pozostaje jeszcze duża odległość więc czas reakcji jeszcze się wydłuża.
Gratuluję, sam sobie właśnie zaprzeczyłeś...
Zakładam, że nigdy nie miałeś kontaktu z dużym, dobrym teleskopem, a ja wielokrotnie. (Tak, wiem, urzekła Was moja historia i teleskop był na pewno czarny... )
Wydawać by się mogło, że co to tam wycelować w księżyc gdy jest w pełni...
Oj kurwa zdziwilibyście się...
Żeński akademik, czy duży blok naprzeciwko?
Gratuluję, sam sobie właśnie zaprzeczyłeś...
Zakładam, że nigdy nie miałeś kontaktu z dużym, dobrym teleskopem, a ja wielokrotnie. (Tak, wiem, urzekła Was moja historia i teleskop był na pewno czarny... )
Wydawać by się mogło, że co to tam wycelować w księżyc gdy jest w pełni...
Oj kurwa zdziwilibyście się...
Orion (łac. Orion, dop. Orionis, skrót Ori) – 26. co do wielkości konstelacja położona w obszarze równika niebieskiego. Oznacza to, że gwiazdy znajdują się na obu półkulach niebieskich. W szerokości geograficznej Polski widoczna od października do końca lutego, gdy gwiazdozbiór znika na zachodzie Górowanie przypada na początek grudnia. Jest jednym z najbardziej charakterystycznych gwiazdozbiorów nieba zimowego, łatwym do odnalezienia i zidentyfikowania. Wokół niego łatwo odszukać gwiazdozbiory Bliźniąt, Byka, Wielkiego Psa oraz Zająca. Liczba gwiazd dostrzegalnych nieuzbrojonym okiem wynosi około 120. Orion należy do gwiazdozbiorów, w których gwiazda oznaczona jako Alfa nie jest najjaśniejsza; największą jasnością wyróżnia się β Orionis.