Biuro polityczne KC PPR najbardziej bało się odrodzenia tożsamości narodowej za pomocą kościoła katolickiego
Nie chce wam z czyją pomocą obalono komunę w tym kraju,
Jest to kwestia osobista, prywatna i skrajnie relatywna.
Sęk w tym,ze takie kurwa półgłówki jak Ty nie mają pojęcia o historii tego kraju, zakorzenionych w naszej krwi już podświadomej nienawiści do narodu,
Zachowaj wiarę ale uważaj na kościół .
Nie jestem fanatykiem i myślę że dobrze że tego krzyża niema ale ludzie mający się za suuper inteligentnych którzy rozgryźli zagadkę istnienia ludzi i świata i uważają że Boga niema ja z kolei uważam za ubogich i trochę mi ich żal.Jeśli naprawdę co niektórzy uważają że są zbiegiem okoliczności i tak przypadkowo się zmieniliśmy z bakterii w ludzi to wasze życie musi być smutne ...
Btw Biblii się nie czyta dosłownie więc nawet nie wyskakujcie z tekstami "tak a ciebie Bóg stworzył z prochu ...."
Fanatyzm w każdej postaci się leczy panowie sadyści
Chyba Ci się narody pomyliły. Bo ten w języku którego piszesz żadnej nienawiscie nie uprawiał. Wręcz przeciwnie, swoją wielkość zbudował na wielokulturowosci i tolerancji.
Chyba tobie się coś pomyliło... Polacy wcale nie są tolerancyjni i tym bardziej narodem wielokulturowym, może teraz jest trochę lepiej, ale ogólnie nie lubi się "szwabów" "ruskich" i ogólnie obcych ludzi. Kurna czasem można dostać za to że mieszka się na sąsiednim osiedlu, czy wiosce a Ty mówisz o tolerancji... To ostatnio w szkole i w mediach wmawiają nam że mamy być tolerancyjni, a drugiego polaka to jak tylko się da jebać;/
A co do krzyża to ja nie wiem czemu ludziom w kraju gdzie jakieś 90% osób deklaruje się katolikami
przeszkadzają krzyże w miejscach publicznych.
Poucz się historii tego kraju.