Jakim trzeba być ignorantem i nieukiem żeby takie coś wstawiać. Wystarczyło przeczytać przypis i sprawa by się wyjaśniła ale to trzeba wiedzieć. Trzeba było uważać na lekcjach polskiego, a nie tylko kopiować pierdoły z propagandowych stron.
Lewakowi?
Ty tak serio?
😂😂😂😂 Typie 89r-2004
Doskonale pamiętam bo wchodziłem w dorosłe życie.
TYPIE t zy miesiące pracy szukałeś,wypłatę dostawałeś na trzy raty o ile dostałeś na czas to byłeś gość.
Zarobki- no na przykład w Sipma fabryka maszyn rolniczych
2003 rok 540zl na miesiąc.
Wypierdalaj durniu pojebany.
Takie pierdolenie to trzeba nie mieć pojęcia o historii bo dopóki nie było Unii to byliśmy w dupie i takie są fakty. Byliśmy jesteśmy będziemy w dupie niezależnie od tego co zrobimy
@: A ty dostrzegasz coś więcej niż czubek własnego nosa jakbyśmy wyszli z NATO to jutro pół Azji knuje specjalną operacją na Białorusi i w Polsce a Unia jest zawistna i lepiej nie być tym który się wyłamie bo zderzenie z wolnym rynkiem będzie dla nas bolesne
@: najpierw się zajmij osłabieniem Niemiec to noe będzie trzeba wychodzić z tego syfu tylko pokisimy żeby Białoruś zazdrościła PKB
Punkt 7 manipulowanie danymi. I z tego co napisałeś jest znaczny wzrost przestępczości.
Co, teraz kolegów szukasz jak sie zorientowałeś, że palanta z siebie strugasz i sie tłumaczysz?
Teraz chcesz merytorycznie gadać?
Merytorycznie o czymś o czym nie masz kurwa pojecia ziomek?
Mam Cie jak kolege FranCa Cwelera wyjaśnić? Czy chcesz lżejszej formy obnażenia Twoich niekompetencji?
A chuj, mam chwile. Poczekaj, zapale papierosa, a Ty szykuj łeb do obsrania.
1. "Zauważ jednak jak też wzrosło zadłużenie kraju. Każda zrealizowana za pośrednictwem Unii inwestycja w Polsce zwiększa dług publiczny który trzeba będzie zapłacić."
- Otóż fundusze unijne mogą przyjacielu przyjmować różne formy, w tym zarówno dotacje, jak i pożyczki.
Dotacje unijne to środki finansowe, które są przyznawane na określone cele i nie wymagają zwrotu. Są one bardzo atrakcyjne, ponieważ nie obciążają budżetu państwa koniecznością spłaty.
Pożyczki unijne to środki, które muszą być zwrócone, choć często na preferencyjnych warunkach w porównaniu do komercyjnych kredytów. Mogą być udzielane na różne cele, takie jak rozwój przedsiębiorstw, inwestycje infrastrukturalne czy innowacje.
W przypadku Polski, większość funduszy unijnych, które wspierały rozwój infrastruktury, rolnictwa, edukacji i innowacji, miała formę DOTACJI, co oznacza, że nie zwiększały one bezpośrednio długu publicznego.
Sprawdź sobie kurwa tumanie, czym jest spowodowany wzrost zadłużenia i tu wypisz dokładnie (5 przyczyn - minimum).
2. "Unia Europejska nie daje też żadnej możliwości konkurencji (chociażby podatkowej) pomiędzy krajami a to bardzo mocno wpisuje się w ogólny program komunizmu".
Żadnej powiadasz? Hmm ciekawe...
Kraje członkowskie UE mają znaczną swobodę w kształtowaniu swoich systemów podatkowych. Chociaż istnieją pewne regulacje unijne, mają one na celu głównie zapobieganie nieuczciwej konkurencji i unikanie opodatkowania, a nie eliminowanie konkurencji podatkowej
Przykłady konk. podatkowej (która wg.Ciebie nie istnieje) - Irlandia ma jedną z najniższych stawek podatku dochodowego od osób prawnych (12,5%) w UE, co przyciąga inwestorów zagranicznych - badumtssssssttttuuuman.
Harmonizacja dotyczy głównie podatków pośrednich, takich jak VAT i akcyzy.
3. "Zresztą za naszą obecność w Unii następne pokolenia bardzo słono zapłacą kłaniając się każdemu czarnuchowi na ulicy"
20 lat w UE nam w tym roku stuknęło. Widziałeś jakiś drastyczny wzrost niepracujących ciapków?
Ty sie kurwa zastanawiałeś sie w ogóle kiedyś skąd taki ich napływ w zachodnich krajach ue? Ten napływ trwa od kilkunastu lat do innych zachodnich krajów ue, które już lata temu rozpoczęły "import" ciapatych maszyn rozrodczych, bo społeczeństwo jest starzejące i nie ma komu na emerytury zapierdalać. Ciapaki rozlały sie po najciekawszych socjalnie krajach i tam rozpoczęły swoje "klanowe" osadnictwo, ściągając do siebie kolejnych pobratymców. Polska nigdy nie wydawała sie interesującym kierunkiem (jesteśmy społeczeństwem zamkniętym, dlugo nie mieliśmy rozwinietego socjalu no i społecznie nie pozwolilmy, żeby jakiś brunatny frajer na socjalu się tu rządził, niemniej nie gardzimy nacjami, które pracują - więc NIE jesteśmy "dobrym środowiskiem pod pijawki" - bo same pracujące mniejszości etniczne, tępią swoich rodaków nierobów,.którzy robią im zły PR).
Jako, że Polska nigdy nie była ciekawym kierunkiem, to też ominęła nas ta zaraza. Czy nasz pobyt w ue to zmieni? Zrozum, że to kurwa zależy od wielu nieprzewidywalnych czynników, nie jednego - czyli "pobytu w ue".
Tak sie kolego manipuluje informacją - coś wiesz, bo coś usłyszałeś, ale usłyszałeś szczątkową prawdę wpasowaną w czyjś kanon i schemat - i dałeś sie złapać jak murzyn w siatke i jeszcze kurwa myślisz, że jesteś tak olśniony, że chcesz podejmować sie merytorycznych dyskusji nie z pierwszym lepszym cześkiem z neta.
I Ty piszesz, że komentujący tu to 0 ...
Uzupełniasz tę grupę chłopaku.
Portaktuj ten opis jako porade gratis. Za kolejną Cie policze.
Jakiś czerwony pedał chce mi udzielać rad światopoglądowych ahahaha tego jeszcze nie widziałem.
Czyli te kraje co nie są w UE są pod rosyjskim butem? Z takim zjebanym podejściem UE może robić co chce bo takim jak Ty mogą narzucić wszystko....
Prze czytaj sobie jeszcze raz że zrozumieniem co napisałem. Gdzie stwierdziłem, że kraje poza UE są pod ruskim butem?
Inna sprawa, że jak już weszlismy do tego unijnego szamba to rozwód z nim byłby bardzo bolesny. Musimy budować nasza pozycje tak aby móc wymuszać zmiany w UE.
Kurwa, niech zgadne, to Twój ojciec? No bo napisałeś pedał, więc to raczej nie matka ... 🤣
No ciekawie tam macie - ale zatem wybaczam braki w wiedzy - mieć ojca który jest czerwonym pedałem i słuchać jego rad przez pierwsze kilkanaście lat życia, musiało mieć na Ciebie spory wpływ... 🤣