Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika.
Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:
Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:
Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics: Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
W chwili obecnej serwis nie jest w stanie utrzymywać się wyłącznie z reklam.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
@Ekspertem Obowiązkowa historia jeszcze czego. Jestem w drugiej liceum na mat fizie. Na przygotowanie się do matury jest nieco ponad 2.5 roku, z czego większość rozszerzeń zaczyna się od 2 klasy, czyli 1.5 roku nie licząc matematyki która jest od początku liceum rozszerzona na matematycznym profilu. To w chuj mało czasu. A jeszcze jest polski który łatwy nie jest no i język obcy. I tak mam w tygodniu aż 3 hisy (historia i społeczeństwo) a fizyk tylko 4. Równie dobrze mogliby zrobić obowiązkową z fizyki no bo myślenie i wiedza o otaczającym nas świecie też jest ważna.
prawda jest taka, że często nauczyciele w szkole nie są prawdziwymi pasjonatami swojej dziedziny więc nie potrafią i nawet nie chcą przygotować ciekawego wykładu z historii. Ktoś kto nie ma wykształcenia pedagogicznego a jest pasjonatem zainteresuje nas dużo bardziej od przeciętnego nauczyciela
@Ekspertem tylko jest jeden problem. Historia mozna bardzo latwo manipulowac, wiec material obowiazujacy na mature zalezalby od tego, jaki bylby rzad. I nie byloby opcji uczyc sie z wlasnych zrodel, bo wiadomo- klucza nie daloby sie ominac, tak zreszta jest teraz.
koles ma taka smieszna maniere jak chce cos zaakcentowac to podnosi mocno brwi i sie szczerzy, rpzez co wyglada na psychola, ale akurat filmiki ma fajne, jedna z niewielu wartosciowych rzeczy w zalewie vlogowo chujwiejakiego gowna ktory zalewa internet
podstawówka klasa 4-5 zaczynamy edukację z historii od Mezopotamii i tym podobnych... kończymy na II wojnie światowej, na dalszą część nie ma czasu
gimnazjum 1-3 tak tak samo... Mezopotamia i inne pierdoły koniec na II wojnie światowej...
liceum klasy nie humanistyczne tak samo, dochodzi się materiałem góra do wczesnego PRL-U i tyle...
czy nie można by pominąć mało istotnych w dzisiejszych czasach działów historii i zająć się porządnie czasami współczesnymi ( XXw) ???? a może jest to celowo robione dla uniknięcia historycznej świadomości narodu...
Piwko bo fajny kanał. Ale powiedzcie mi czy koleś nie wydaje się wam lekko autystyczny ? Ten jego odruch usilnego patrzenia w jeden punkt ale bokiem jakby bez konfrontacji. I gada jak by się zatrzymał to by się zaciął na amen...
No ale fajnie gada - spoko koleś.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Strona jest przeznaczona dla osób, które ukończyły 16 lat.
Niektóre podstrony oraz treści lub ich fragmenty posiadają dodatkowe oznaczenia klasyfikujące je jako przeznaczone wyłącznie dla osób pełnoletnich i wymagające stosownego potwierdzenia.
Rejestracja, zamieszcznie materiałów oraz komentarzy są przeznaczone wyłącznie dla użytkowników pełnoletnich.
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie*
* przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc. * wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie