@angel - jak jest szydera z Platfusów to musi być natychmiast riposta na Kaczora, nie? Ale jak odwrotnie, są jaja z PiSuarów i ktoś w temacie wrzuci coś o Tusku to zaraz lament i jęki, że pisowiec, że zwolennik kaczora i w ogóle bana mu.
Pewnie PełO przekupiło moderatorów Sadistica, by Ci szerzyli politykę nienawiści !!!!!
Biedny kochanek Tuska. Co, boli serduszko gdy się jedzie po PO, nie? Boli serduszko gdy trzeba przełknąć gorzką pigułkę tego, co PO zrobiło z Polską? Kolejny Debil, co poszedł zagłosować na PO dlatego ze tak głosowali jego rodzice, albo dlatego że taka była wtedy moda. Jesteś żałosny... Jedyny argument jaki masz to że cię "ciarki przechodzą". Mam dość tej skończonej pseudo elity, która myśli że jest kimś, bo w wyborach w 2007 zagłosowała na Tuska i ekipę. Tej skończonej bandy dzieciurów i niedojebów która wywyższa się nad wszystkimi, bo Tusk potrafił sypnąć dowcipem na czasie... Mam dość tego kretynizmu, co zagłosował z klapkami na oczach na Tuska, dlatego że był pseudo liberałem. Jebać was, Debile z przysłoniętymi oczami, co nie potraficie spojrzeć krytycznie na to, czego dokonał obecny rząd. Zachowujecie się zupełnie jak mohery. Tyle że im nakazał ksiądz z ambony na kogo mają iść głosować, a wam tvn, onet, gw i inne tego typu gówno.
1. To za kadencji SLD czy PiS podatki malały (w rozsądnych granicach, nie przesadzenie dla poklasku), zaś to PO (partia pozująca na prawicową!) je podnosi i komplikuje. Zresztą zarzekają się podczas kampanii, że podatków więcej nie podniosą, ale czy przypadkiem podwyżka VAT-u nie miała być rozłożona na kilka lat?
2. Ograniczenie wolności słowa następuje także podczas kadencji PO, zresztą znalazłoby się jeszcze kilka przykładów wprowadzania zmian, przed którymi ostrzegali w 2007 jako niechybne skutki dojścia Kaczek do władzy.
Zresztą przegrali (niestety tylko w oczach) jednym z tańszych chwytów z możliwych, czyli podniesieniem w ostatniej chwili płacy minimalnej. Co prawda przyczyni się to tylko do wzrostu bezrobocia, ale stado tłumoków się ucieszy i grzecznie skreśli przy nich krateczkę.