Ateizm to brak wiary w bogów, tych żywych też.
Prawica lubi mówić, że komunizm to był ateizm
Do tego, komuniści traktowali religię jak im było wygodnie. Bierut krótko po wojnie chodził na procesje i do kościoła w święta państwowe gdzie przyjmował komunię jak pobożny katolik. A później udawał ateistę i z Kościołem walczył.
Więc nie łącz ateizmu z komunizmem.
Hitler był lewakiemAleż w komunizmie nie ma bogów - są wodzowie, idole, mężowie stanu. To, że ludzie po praniu mózgu oddają im prawie boską cześć wynika z tego, że natura nie lubi próżni i jak się człowiekowi zabierze jednego boga, to szybko znajduje sobie innego. Ateiści również.
Zobacz, jak dziś niektórzy ludzie reagują na celebrytów - praktycznie oddają im cześć, niezależnie czy są ateistami czy wierzącymi.
Bo to prawda. Komunizm jest nierozerwalnie związany z ateizmem. Jest na to nawet definicja: Ateizm państwowy.
Aha, już się będę słuchał jakiegoś randomowego lewaka
Ateista żadnych bogów zastępczych nie potrzebuje. Kto potrzebuje, nie jest ateistą.
Ten komunistyczny "ateizm państwowy" to była parodia ateizmu. Jak "demokracja ludowa" była parodią demokracji.
No pewnie, po co słuchać i dyskutować. Lepiej nazwać oponenta lewakiem i pozamiatane. Na pewno?
Z ateizmem i komunizmem jest jak z islamem i terroryzmem ostatnimi czasy. Nie każdy ateista jest komunistą, ale każdy komunista jest ateistą.
Ależ my dyskutujemy. Po prostu nie mam zamiaru się ciebie w niczym słuchać.
A nazwałem cię lewakiem po pobieżnym przejrzeniu kilku stron twoich postów tutaj. Pasujesz do profilu lewaka. Bez urazy
No właśnie, to czego chcesz od ateistów? Czep się komuchów.
I mówi to gość co w podpisie ma, że "Hitler był lewakiem". Ciekawe, co powiedziałby na to Hitler.
Jak rozumiem, według ciebie każdy kto się z tobą nie zgadza jest lewakiem. Ok, spoko. Ale to logika dzieciaka z podstawówki.
Nie każdy. A pamiętasz Oleksego? Ten dopiero był rozmodlony, a komuch pełną gębą.
No to mordowali ateiści, czy komuniści?
Masz jakiegoś pierdolca na punkcie ateistów.
Tak się składa, że na tym portalu jest nas mnóstwo i większość ma prawicowe poglądy.