i tak zaraz wpadnie jakis ograniczony katolik i powie ze: "Bog istnieje i chu... "
ograniczony to jestes ty
Bóg istnieje i chuj, nie pasuje Ci coś ?
Wszyscy jesteście tępymi chujami. Nikt was nie nauczył wiary w Boga i zaczyna wam odpierdalać. Za głupi jesteście żeby samodzielnie myśleć, zwłaszcza ten idiota zeetox, który twierdzi że został nauczony wiary, a tak naprawdę jest ateistą. Czy tylko ja w jego wypowiedzi widzę ukryte braki intelektualne?
Wszyscy jesteście tępymi chujami. Nikt was nie nauczył wiary w Boga i zaczyna wam odpierdalać. Za głupi jesteście żeby samodzielnie myśleć, zwłaszcza ten idiota zeetox, który twierdzi że został nauczony wiary, a tak naprawdę jest ateistą. Czy tylko ja w jego wypowiedzi widzę ukryte braki intelektualne?
Bóg istnieje, nieważne jak go nazwiesz i określisz, ważne czy to czujesz
Bóg istnieje... bo tak mi mama powiedziała... i ksiądz w szkole. To jest właśnie indoktrynacja o której ten facet mówi. I trzeba z tym walczyć, bo to, czy wierzysz w Boga i ewentualnie w jakiego wierzysz powinno zależeć od ciebie, a nie od tego, jak cie nauczono gdy byłeś mały.
Dziadek trochę się zagubił w swoi myśleniu. Teraz gdy jest stary to wydaje mu się, że lepiej by było gdyby kiedyś miał komputer i on by mu podpowiadał co ma robić żeby było dobrze. Gdyby wrócił do swojej przeszłości i faktycznie byłby komputer który podejmowałby decyzje za niego, mimo że słuszne to nie zawsze chciały je realizować. Prawda jest taka, że człowiek poprostu popełnia błędy i nie może inaczej. Gdyby chciał wprowadzić ten swój model to musiał by najpierw zmodyfikować/ zmutować ludzi, żeby nie byli sobą i nie popełniali błędów (jednocześnie stali by się niewolnikami poprawnych decyzji komputera a wiadomo, że przesada w jakąkolwiek stronę jest niekorzystna) Ja już wole żyć tak jak teraz mimo w gorszych warunkach, wiedząc że dalej jestem człowiekiem i chociaż kierowanym przez ludzi u władzy to zawsze lepiej niż kierowanym przez komputer.
PS. w sprawach wiary i niewiary to niech każdy sobie sam decyduje, bo to tak jak z tym czy ktoś lubi hamburgery czy nie albo jakie lubi