@Radysh
O kurwa ale fajne te kicioki! Ale myślę, że skoro czepia się o takie pierdoły to poznaliśmy powód dlaczego jest samotna.
@up
To właśnie jest kwintesencja głupoty tych, którzy nie wierzą w Boga, bo to teraz modne. Uważasz się pewnie za wielce oświeconego, a wierzysz w galaktyki, których tez na oczy nie widziałeś.
Szkoda dziewczyny bo fajna tylko religijnie pierdolnięta.
@up
Już mi się nie chciało rozpisywać - ale wystarczy powiedzieć, że chrześcijaństwo też dostosowywało swoją liturgię do pogańskich świąt (m.in. solarnych - stąd boże narodzenie jest na przełomie roku).
Kult świętych przecież też nie wziął się z chuja, tylko z politeistycznych pogańskich praktyk.
Tyle skończony fanatyk może brać to wszystko na poważnie.
Szanowny gimboateisto. Religia to bajki, owszem, ale wymien mi jedna cywilizacje, ktora oparta byla na ateizmie i przetrwala dluzej niz 200 lat. Czekam z niecierpliwoscia
Szanowny gimboateisto. Religia to bajki, owszem, ale wymien mi jedna cywilizacje, ktora oparta byla na ateizmie i przetrwala dluzej niz 200 lat. Czekam z niecierpliwoscia
@up Kazda ''religia'' ktora stawia czlowieka i jego rozum, jako ostateczna istote najwyzsza, nie ma prawa przetrwac i cywilizacja oparta na takowej dlugo nie pociagnie.
Wspolczesny swiat zachodni jest tego doskonalym przykladem, w tym momencie zdycha w agonii i jedynie postep technologiczny pozwala nam jako tako dychac. Taka wlasnie, zasadnicza roznica w tych ''bajkach''.
@up Juz Ci udowodnilem. Historia daje nam tego doskonale swiadectwo. Swiat zachodni dopiero okolo 100 lat temu sie do reszty zlaicyzowal. Wielkie cywilizacje, oparte na wierze w jakis lad stojacy ponad istota ludzka trwaly nawet i po kilka tys. lat. I ty czlowieku, twierdzisz ze te 100 lat to jest sukces? Smiechu warte.
Widzisz to jest wlasnie podstawowy blad ideowy gimboateistow. Zzera Was hedonizm i indywidualizm, jestescie zapatrzeni w tu i teraz, a nie widzicie przeszlosci i przyszlosci, zapatrzeni na samych siebie, a nie myslicie o kolektywie. Nie rozumiesz ze cala Twoja dzisiejsza technologie, postep i w ogole zycie zawdzieczasz setkom lat poswiecen Twoich przodkow zyjacych w tradycji, ktora tak gardzisz.
Ujemny przyrost naturalny, mowi Ci to cos? Przecietna europejka rodzi 0,8 dziecka, przecietna muzulmanka 6... Myslisz ze gdy oni stana sie wiekszoscia to beda tolerowali Twoje zdobycze postepu i kult rozumu? Nie, wprowadza prawo szariatu i tyle bedzie z wolnosci. Cywilizacja zachodnia jeszcze dycha, ale za kilka pokolen po bialym czlowieku i jego stylu zycia nie bedzie sladu. Z natura nie wygrasz, jesli my nie wrocimy do tradycji, to muzulmanie nas do tego zmusza tylko ze po swojemu.