Jak się możemy zorientować prace te będą trwały w zależności od naszych finansów, im więcej przeznaczymy na ten cel to i krótszy będzie czas wykonania tego dzieła.
Na spotkaniu z Rada Parafialną zaproponowano aby każda rodzina składała miesięcznie, poczynając od grudnia obecnego roku 100 zł.
Chcielibyśmy jeszcze w zimie dokonać zakupu potrzebnego materiału na wybudowanie ścian, zrobienie stropu i więźby dachowej.
Kwota nie jest mała, ale prosimy bardzo o regularne comiesięczne wpłaty. Ci którzy nie mogą takiej kwoty wpłacać, to będą wpłacać taką na jaką ich obecnie stać.
Spośród Rady Parafialnej zostało wybranych troje radnych, którzy będą zajmować się finansami, dlatego ofiary na ten cel muszą być podpisane, jeśli będą składane na tacę w kościele. Ci, którzy będą wpłacać bezpośrednio na konto parafii, będą mogli po zakończonym miesiącu na liście wywieszonej w przedsionku sprawdzić, czy ich wpłaty dotarły. Na konto czasami wpłaty wpływają z kilkudniowym opóźnieniem.
Oprócz finansów będziemy tez angażować się przy pracach fizycznych, dlatego podczas tegorocznej kolędy wraz z radnymi dokonamy zapisów, kto może pomagać osobiście, a kto mógłby tylko nająć kogoś za siebie. Ten problem chcemy rozwiązać podczas kolędy.
Jakbyś jeszcze nie wiedział. Kościół katolicki NIE JEST naszym narodowym Kościołem, a obcym podmiotem, któremu po upadku wolnej Polski w 1989 roku nadano szereg uprawnień ekonomicznych, społecznych i politycznych.
.
Ciebie to naprawdę ksiądz gwałcił, że pod każdym tematem musisz wtrącić swoje "trzy grosze" o "pedofilach w sutannie".
Co do artykułu to już były kłamliwe artykuły szkalujące księży np. LINK
Tak, ksiądz zażądał haraczu i jest ślepo słuchany w kraju gdzie promuje się antyklerykalną propagandę.
Przykro mi, nie spotkałem się z takimi sytuacjami i nie powtarzam bredni reżimowym mediów opłacanych przez rząd.