Kurwa i cytat Franklina masona (to ci od NWO jakby ktoś nie wiedział) wypowiadany podczas grabieży ziem w Ameryce z rąk Indian. Słowo wolność w tym cytacie to potworne wynaturzenie.
To skoro tutaj już taka gorąca dyskusja, to ja dodam tylko "jebać żydów siekierami".
Alice Bailey była główną uczennicą rosyjskiej teozofistki - Heleny Blavatsky. W roku 1922 założyła organizację "Lucifer Trust" [adres: 666 United Nation Plaza]. Jakkolwiek nazwa "Lucifer Trust" wydawała się zbyt oczywista, zmienioną ją więc na "Lucis Trust". Obecnie "Lucis Trust" jest oficyną wydawniczą, drukującą i rozpowszechniającą materiały Organizacji Narodów Zjednoczonych. Wiele spośród fundamentalnych ideologicznie książek dla ruchu New Age jest również publikowanych przez wyd. "Lucis Trust". Sponsorami "Lucis Trust" są między innymi takie osoby jak:
- Robert McNamara - były sekretarz obrony USA, Prezes Banku Światowego, członek Fundacji Rockefellerów.
- Thomas Watson - Prezes IBM, były ambasador USA w Moskwie.
- David Rockefeller.
"Lucis Trust" sponsorują też:
- ONZ,
- Amnesty Internation,
- Greenpeace International,
- Greenpeace USA,
- UNICEF.
"Prawdziwe światło Lucyfera nie może być dostrzeżone poprzez smutek, ciemność, czy poprzez refleksje. Prawdziwe światło tego wspaniałego stworzenia może być poznane tylko, gdy oczy jednostki są zdolne spojrzeć światłem Chrystusa, światłem Wewnętrznego Słońca. Lucyfer pracuje w każdym z nas, by doprowadzić nas do całości, w drodze do Nowej Ery, każdy z nas staje w punkcie, gdzie "Ja" jest częścią Lucyferiańskiej inicjacji. To pewnego rodzaju drzwi, przez które musi przejść każdy chcący dostąpić jego obecności, światłości i wspaniałości."
David Spangler - dyrektor i rzecznik Findhorn Fundation, ONZ.
Alice Bailey założyła także grupę "World Goodwill" [Światowa Dobra Wola]. Ta oficjalna organizacja pozarządowa wewnątrz ONZ, której celem jest: "współpraca w przygotowaniu ponownego przyjścia Chrystusa". Ale "Chrystus”, o którym mówią, jest w rzeczywistości fałszywym prorokiem - Maitreya, który nie przychodzi sam, lecz z grupą oszustów, z tzw. "Mistrzami Wiedzy", którzy w rzeczy samej są stworzeniami z kręgów Lucyfera. W książce telepatycznie podyktowanej jej przez istotę nazywającą siebie Djwhal Khul, Alice Bailey napisała:
"Interesuje nas tylko jeden temat, wprowadzenia Nowego Porządku Świata [...] To może być widziane jako ucieleśnienie nadejścia Królestwa Bożego na Ziemi, należy jednak pamiętać, że nie jest to Królestwo Chrześcijańskie. Jest to zgromadzenie wszystkich wolnych od uczucia gniewu i odosobnienia. Wszystkich szukających właściwych warunków na Ziemi poprzez wzajemną dobrą wole. Nic nie może powstrzymać ogólnoświatowej religii przed powstaniem..."