A ty byś to lepiej zrobił? Byłeś na szkoleniach jak podpalać punkty wyborcze okupanta?
(Leningrad to Nienszanc, szwedzko-fińskie miasto; tereny wokół miasta nawet się w 1919 zbuntowały i wybiły na niepodległość, prosząc Finlandię o anszlus. Niestety kacapi ponownie podbili je półtora roku później.)
Gdybym odważyła się na coś takiego (babom grozi dożywocie w barbarzyńskim więźniu, facetom jeszcze gorzej) chyba bym wpierw poszła do lasu porzucać testowymi butelkami. Ale tylko mała część ludzi wie że takie pomysły trzeba wpierw przetestować.
A co do tekstów o lesbach: ja tam wiem czego nie potrafię, i tego nie robię. Wiem że prowadzę jak baba (cóż...), tak więc samochodu nie dotykam (mimo że prawko mam). W gniazdku grzebać nie potrafię, czy żarówki łazienkowej wymienić też nie, więc dzwonię do znajomego samca zamiast samej się wygłupiać i bawić w hinduskiego elektryka. I co, mam udowadniać jaka to "silna niezależna" jestem? Bo przyznanie się do nieumienia czegoś jest... niemęskie?
Bardzo sprawnie jej to poszło. Baba to wszystko spierdoli dlatego natura stworzyła ją tak żeby nie opuszczała kuchni i umiała prawidłowo wypiąć dupę. Niestety lekko ponad 100 lat temu emancypacji im się zachciało i teraz oglądamy jak wyrwane ze swojego naturalnego środowiska potykają się o własne nogi.
1.XI — niech będzie i twoim świętem!Normalną żarówkę wymienić potrafię, ofiary losu ze mnie nie rób. Mowa o takiej łazienkowej wstawionej w sufit i zabezpieczonej pierścieniem który można kręcić w prawo, w lewo, kręcić dociskając, itp, itd — bez żadnego efektu — a cała akcja sięgając wysoko ponad głową (swoje 179cm mam ale to nie starcza), taboretu itp w bezpieczny sposób pod prysznic nie wstawię. A nawet gdybym wstawiła, jak się zjebię to bym połamana leżała aż z głodu zdechnę.
Kiedy się inaczej nie da to jasne że próbuję. Ale tu, nauczona zresztą oglądaniem kursów BHP na Sadolu, zbędnego ryzyka wolę nie podejmować. W tym przypadku mogłabym nawet wezwać owego samca do asekuracji, ale skoro już ma i tak przyjść, niech się wykaże. Społecznie to właśnie po facetach oczekuje się takich umiejętności, wiem że taki podział zadań nie do końca ma sens, ale całego świata na raz nie zbawię.