Spar1988 napisał/a:
Za 3000 tysie to raczej też mieszkają w barakach i nie mają A6 tylko 20 letnie bmw akurat w uk na budowie zarabia się dobre pieniądze więc nie myl z czopkami co tyraja za 8.21f na magazynie. Obiektywnie patrząc to lepiej żyje się u abdula na zmywaku niż w pl po studiach, no i z emerytury starczy na leki a nie jak w kraju z dykty.
Przeczytaj raz jeszcze to co wcześniej napisałem. Jak nie zrozumiesz, to czytaj do skutku.
Jaczuro napisał/a:
Przeciez to wlasnie taka śmietanka pozjezdzala z powrotem do kraju. Nie znam osobiscie nikogo, kto z powodu wirusa zjechal do Polski. Ale to moze dlatego, ze, tak jak ja, mam umowe o pracę, robie jakims cudem w Key Workers List (czyli dalej będę pracować nawet jak sie mocniej sypnie) a nawet jesli nie - to ide na platne 80% L4 +prywatne ubezpieczeniei siedze na dupie. Pozjezdzal wlasnie element o ktorym piszesz - budowlanka, zmywaki, wykonczeniowka, kelnerzy, myjki samochodowe, robole z warsztatów, jakichs gownofabryk. Ludzie bez znajomosci jezyka, mieszkajacy po 6 osob w shared house, po pokojach na flatach itd. Ale i tak nieroby co od lat żerują na benefitach zostaja - w ich wypadku nie zmienilo sie za wiele, ot kilka rachunków odpadnie do splacania. Pozjezdzaly glownie osoby sezonowe i totalny odpad pracujący na serio przejebanych stanowiskach... no i moze czesc osob ktore i tak miały zjeżdżać a rozwój wydarzen tylko przyspieszył ich powrót, bo jak ktos mial zjazd zaplanowany miedzy marcem-majem no to coz, nagle kurwa wielkie halo - Polacy Zjeżdżają Do Kraju!!!
Żeby było jasne, nie piszę, że wszyscy w budowlance w UK chujowo zarabiają, bo teściu siedzi tam ponad 10 lat w tym fachu i zarabia dobrą kasę, ale nie ogranicza się do mieszania zaprawy/kleju, a odpierdala konkretne roboty. Z tą różnicą, że mieszka w cywilizowanych warunkach, a nie jak 80% debili, którzy mają dwie lewe ręce do roboty, mieszkają jak cygańska rodzinka jeden na drugim w skrajnie gównianych warunkach. A po przyjeździe do Polski swoimi Audi i BMW próbują pokazać jacy to oni nie są zajebiści i bogaci. To już ukraińcy u nas mieszkają lepiej jak ta cała śmietanka cebularzy na wygnaniu, która robi z siebie Don Juan'ów, a tak na prawdę żyją jak Don Żule.