Na jakiej podstawie tak twierdzisz ? Masz 22 lata (jeśli nie nakłamałeś w profilu), przeszedłeś selekcję do którejś z tych jednostek, że masz na tyle wiedzy aby się o nich wypowiadać ? Nie przeszedłeś, bo nie mogłeś przejść młody szczawiku. Z tak aroganckim nastawieniem nie wróżyłby ci kariery w żadnej z tych jednostek.
Nie wiem czy wiesz ale to z JW Komandosów i Formozy rekrutuje się żołnierzy do GROM a NIE NA ODWRÓT.
Nie wiem czy wiesz ale uzbrojenie naszych operatorów ze spec jednostek, jest wybierane wspólnie przez specjalistów z właśnie tych jednostek.
Nie pierdol. Mój wiek nie ma nic do rzeczy, więc jeśli to jest twój jedyny argument to lepiej się nie rozpisuj, bo wychodzą z tego tylko brednie.
Jak na razie nie przytoczyłeś żadnego racjonalnego argumentu, który potwierdzałby twoją tezę, że GROM to ściema i malowane wojsko.
Ty w ogóle wiesz jak wygląda selekcja i szkolenie do tego typu jednostek ? Tam nie da się zaklepać miejsca, bo są jasne standardy i żaden z oficerów nie zaryzykuje przyjęcia kogoś po znajomości, bo jakbym potem miał zaufać w prawdziwej akcji takiej osobie ?
rewolucja zaczęła się właśnie od GROMu i to ta jednostka stawiana jest za wzór szkolenia i umiejętności.
I vice versa
Tak wiec jeszcze raz apeluję - skończ pierdolić. Jak będziesz miał do powiedzenia trochę więcej niż pseudomarketingowy bełkot z żenujących pisemek jak ''Komandos'' to chętnie podyskutuję. Z teorii jesteś przygotowany nieźle, ale realiów nie znasz wcale.
AGAT jest dosyć specyficzny, selekcja działa na innych zasadach, bo przynajmniej jeszcze jakiś czas temu opierała się na byłych żołnierzach żandarmerii z Gliwic, którzy dostali propozycję przejścia na żołnierza zawodowego w tej jednostce. Wymagania są (były?) odpowiednio niższe, bo sama jednostka pełną gotowość ma dopiero osiągnąć za jakiś czas.
poza tym GROM też był tworzony w tajemnicy i informacje o jego istnieniu wypłynęły dopiero kilka lat po sformowaniu jednostki.
Mam wrażenie, że nasze wojska specjalne to pic na wodę, który tworzy kolejny pic na wodę itd.
To chcesz powiedzieć ?