znaczy twierdzisz że motocykle są ponad przepisami ruchu drogowego. Super !
Dodam jeszcze jedno dlaczego motocykliści nie stosują się do trzymania prawej krawędzi jezdni ?
Dodam jeszcze jedno dlaczego motocykliści nie stosują się do trzymania prawej krawędzi jezdni ?
Jak zjeby sami stwarzają różne idiotyczne sytuacje na drodze to trudno żeby na nich uważać. Np. cwaniactwo na ulicach gdzie przeciskają się między samochodami w korkach bo oni nie mogą czekać tak jak inni...
Jesteś najbardziej typowym polaczkiem (jak większość "narodu") czyli twoje myślenie ogranicza się do tego że "jak ja nie mogę mieć to nikt nie będzie miał" jasne czemu nie, niech się nie "przepychają" w korkach, zobaczysz jak będą stać korki będą jeszcze dłuższe i większe a wtedy tacy polaczkowie będą się strzępić że "zamiast przejechać obok blokują ulice i korki są dłuższe", to jest żałosne. Nie twierdze że wszyscy motocykliści są rozważni niestety są też takie smarkacze które kupują jako pierwszy motor jakąś 900 a po tygodniu zabijają się bo nie umieją zapanować nad maszyną, ale są też tacy którzy myślą i pewnie przestrzegają prawo lepiej niż nie jeden "jakże wspaniały i niczemu nie winny kierowca". Są motocykliści normalni i głupi, są kierowcy normalni i głupi, ale mimo że jesteśmy polakami postarajmy się zrozumieć obie strony bo nikt nie jest święty.Jak zjeby sami stwarzają różne idiotyczne sytuacje na drodze to trudno żeby na nich uważać. Np. cwaniactwo na ulicach gdzie przeciskają się między samochodami w korkach bo oni nie mogą czekać tak jak inni...
Najgorsze jest to gdy czytam te posty to fakt że renome motocyklistom wyrabiają gówniarze, którzy całe życie jeździli jakimiś M-z'ami czy komarkami, a jak już tylko dostali prawko to od razu kozak się znalazł i kupuje jakąś papuge (typu właśnie R1) co dzieciak nawet nie umie zapanować nad motorem o takiej mocy i tylko poczuje trochę mocy to zapierdala jak pojebany,a to kończy sie nie drzewie lub zderzeniem z samochodem.
Jestem za tym żeby były ograniczenia mocy dla zaczynających jeździć na motorze np. na sam początek mogi kupować tylko motory do pojemności 250 ccm. może trochę wiecej.
Po co puszkom* lusterka?
Żeby nauczyli się zostawiać miejsce w korkach
*osobówka
Po jedym lusterku zapamiętają
Szczerze nikt nie ma obowiązku zostawiać Ci miejsca, a obrywanie za to lusterek jest dla mnie pedalstwem. Tak samo jak zmuszanie do zjeżdżania "pierdzac" tłumikiem.