Zamiast argumentów to Ty potrzebujesz oczu i mózgu jeśli trzeba Ci tłumaczyć dlaczego Unia Europejska jest chujowa
Chujowa jest jak każde przymierze wybijającego się Państwa z "Elitą". Skończy się jak na przymierzu z Anglią. Jak nam będzie się głód do dupy dobierał to nikt nam nie pomoże, a jak taka Grecja bankrutowała to tak biedny kraj jak nasz musiał kasy na nich rzucić. Kolejny argument: Kiedyś artykuły spożywcze były tańsze. Przyszła UE i zakazuje nam produkcji tego i owego, a za nadwyżki dostajemy kary. Żeby jajko ze wsi kosztowało 1zł to przegięcie. Kiedyś takie a 16 groszy były, a pamiętam jak moja matka za głowę się łapała jak były po 20 bo Unia stwierdziła, że za dużo mamy jaj i mleka. A jeśli chodzi o dofinansowanie to śmiech. Ktoś musiał tą kasę dać, a daliśmy ją my. Kolejne są ceny paliw. Obecnie koszt baryłki ropy jest identyczny jak podczas wchodzenia do UE... A jeśli chodzi o pracę to jak ktoś chciał to potrafił wyjechać i zarobić i niekoniecznie na czarno... W Austrii od paru lat płaczą, że wszystko drożeje i wali im się gospodarka przez EURO ale przyjdzie taki i stwierdzi, że Unia jest piękna.
moje:
1. dała nam możliwość podróżowania bez przeszkód po strefie Schengen, oraz pracowania w Niemczech, Wielkiej Brytanii, Francji bez większych problemów.
2. dostaliśmy ogromne dofinansowania, które są namacalne w każdej mieścinie.
3. jeśli nasz system prawny zawiedzie i zostaniesz przezeń skrzywdzony, unia to nadzoruje i możesz odwołać się do trybunału w Brukseli
4. Każdy mógł dostać 21.000 zł na otwarcie własnej firmy
słucham, podaj mi 3 argumenty dlaczego unia jest "chujowa".