Śmiesz obrażać wiarę przodków? To pod krzyżem, to pod tym znakiem Polska jest Polską a Polak Polakiem.
Gdyby nie chrześcijaństwo to bylibysmy jak Mazurzy, praktycznie wynarowieni, ju\ ich nie ma. I nawet nie mógbys napisać tego co teraz piszesz, bo by cie nie było. Ateisty uformowanego w tolerancyjnej chrzescijńskiej kulturze.
Obrażacie papieża, a gdyby nie on, to byscie dalej tyrali w kołchozie wybierając ziemniaki z błocka, tudzież produkujac lokomotywy dla ZSRR, mające najechać zachód. Bylibyscie nic nie znaczacymi "prolami"(takie pojecie z "1884 roku").
A tak żyjecie w wolnej Polsce i możecie się modlić gdzie chcecie, nawet ateisci mają swoje tęczowe parady.
Tako rzekłem.
Dla jednych JP2 to bohater, dla drugich Wałęsa, to prosty podział na ludzi i debili. Ci drudzy Za mądrzy na wiarę w Boga, a wierzą że Wałęsa obalił komiune. Gardzą kościołem, a gdyby nie kościół to byśmy jak murzyni biegali z dzidami...
Dla jednych JP2 to bohater, dla drugich Wałęsa, to prosty podział na ludzi i debili. Ci drudzy Za mądrzy na wiarę w Boga, a wierzą że Wałęsa obalił komiune. Gardzą kościołem, a gdyby nie kościół to byśmy jak murzyni biegali z dzidami...
Ateista przestaje być ateistą w momencie gdy samolot zaczyna spadać