s chuj mnie to obchodzi są to uznane dane to je przytaczam
A na jakiej podstawie oni to oszacowali...?
ja nie muszę szukać bo mam przed oczami to i niczego takiego nie ma jest kilkanaście paragrafów o odpowiedzialności karnej osób które aborcja na kobiecie dokonały oraz te które do takowej przymusiły oraz odpowiedzialności jeśli w wyniku dokonanego zabiegu kobieta zmarła zresztą ode mnie chcesz metodologii badań jakiegoś ośrodka a sam jednego przepisu nie możesz naleźć
Kodeks Karny. Artykuły powyżej numeru sto o ile się zdaje mi mówiły o tym. Szukaj, szukaj.
nie mówię że w tych książkach płody i embriony dziećmi nie są nazywane a życie kobiety jest uważane za ważniejsze lub równoważne życiu płodu
I co? Próbujesz mi teraz wmówić że w książkach od etyki i biologii znajduje się treść która skrótowo i bez ubierania w ładne słówka mówi "tak, możecie zabijać nienarodzone dzieci"...?
fakt że myślę inaczej niż ty nie przesądza o mojej głupociejabolmax, jesteś głupszy niż ustawa przewiduje, to moje zdanie.
1. Na siłę szukasz argumentów by potwierdzić to co już wcześniej napisałeś.
ja nie jestem chojrakiem bronie stanowistak że okna życia są nie efektywne a ich istnienie bez sensu
2. Starasz się mieć odrębne zdanie tylko po to by pokazać jakim to chojrakiem/kozakiem/idiotą nie jesteś. Niestety w internecie 90% to takie osoby, .
3. Twoja interpretacja psycho-rozwoju dziecka jest na tak zgodnym poziomie z tym do czego doszli psychologowie/psychiatrzy (itp), że gotów jestem stwierdzić że powtarzasz tylko to co Ci ojciec mówił jednocześnie tłukąc Cię żelaznym prętem po ryju.
4. Czepiasz się czyjejś matury, a obawiam się, że na twoim świadectwie maturalnym jest podpis pana Giertycha i zatwierdzona amnestia (tak się to nazywało?).
nie przynosi też żadnych zysków chyba że udowodnisz że któreś z tych 41 dzieci zostało by zabite gdyby nie okna życia wydaje mi się że liczba nielegalnych aborcji o której pisałem świadczy o tym że okna nie maiły żadnego wpływu na życie tych dzieci
5. Co do tematu, nie rozumiem sensu likwidacji czegoś co nie jest szkodliwe społecznie, natomiast ma jakiś tam wpływ na lokalną moralność. .
s chuj mnie to obchodzi są to uznane dane to je przytaczam
ja nie muszę szukać bo mam przed oczami to i niczego takiego nie ma jest kilkanaście paragrafów o odpowiedzialności karnej osób które aborcja na kobiecie dokonały oraz te które do takowej przymusiły oraz odpowiedzialności jeśli w wyniku dokonanego zabiegu kobieta zmarła zresztą ode mnie chcesz metodologii badań jakiegoś ośrodka a sam jednego przepisu nie możesz naleźć
nie mówię że w tych książkach płody i embriony dziećmi nie są nazywane a życie kobiety jest uważane za ważniejsze lub równoważne życiu płodu
dobrze ja poszukam metodologii badań jak ty zacytujesz mi przepis w którym kobieta która dokonuje aborcji jest karana więzieniem lub czym kolwiek
Ty poważny jesteś w tym momencie?
Przyznajesz że nie masz pojęcia co do wyliczenia takowego i jego słuszności i bierzesz ta liczbę na poważne...?
życie każdego człowieka jest tak samo ważne tyle że embrion to nie człowiek
Książka o etyce określa czyje życie jest cenniejsze/ważniejsze...? Jakaś postępowa nowość jak widać. Z tego co wiem zawsze uczono że każde życie jest sobie równe.
Art. 149. k.k. "Matka, która zabija dziecko w okresie porodu pod wpływem jego przebiegu, podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5."ja nie muszę szukać bo mam przed oczami to i niczego takiego nie ma jest kilkanaście paragrafów o odpowiedzialności karnej osób które aborcja na kobiecie dokonały oraz te które do takowej przymusiły oraz odpowiedzialności jeśli w wyniku dokonanego zabiegu kobieta zmarła zresztą ode mnie chcesz metodologii badań jakiegoś ośrodka a sam jednego przepisu nie możesz naleźć
Jeżeli piszesz, że zostawiono w "oknie" 41 noworodków więc jakim cudem to okno jest równocześnie wg ciebie nieefektywne? Albo spełnia swoją rolę albo nie, zdecyduj się.ja nie jestem chojrakiem bronie stanowistak że okna życia są nie efektywne a ich istnienie bez sensu
Jeżeli faktycznie takie jest twoje zdanie o dzieciach to szczerze żal mi ciebie.opisałem wersje zbrutalizowaną naprawdę nie chce mi się jechać do matki o tej porze i pożyczać od niej książki z zakresu pedagogiki czy psychologii dziecięcej uwierz mi na słowo że dzieci to nie są miłe istoty miłe dobre i czyste istoty jak opisywał je Roussos wyobraź sobie np. że dzieci nawet te kilku letnie posiadają seksualność masturbują się często na wzajem mają fantazje erotyczne itp. tak wiem ciekawe rzeczy można czasami poczytać
tezy i twierdzenia godne samego Janusza Korwina-Mikke.nie przynosi też żadnych zysków chyba że udowodnisz że któreś z tych 41 dzieci zostało by zabite gdyby nie okna życia wydaje mi się że liczba nielegalnych aborcji o której pisałem świadczy o tym że okna nie maiły żadnego wpływu na życie tych dzieci
@upy
Dołączę do tej waszej zagorzałej dyskusji tyle, że moim zdaniem zwolenników aborcji trzeba by wyskrobać jako pierwszych, niech przynajmniej wiedzą, co popierają.
dobrze ja poszukam metodologii badań jak ty zacytujesz mi przepis w którym kobieta która dokonuje aborcji jest karana więzieniem lub czym kolwiek
życie każdego człowieka jest tak samo ważne tyle że embrion to nie człowiek
Nie ma czegoś takiego jak zwolennik aborcji. Jest tylko zwolennik decydowania o sobie.
Nie, nie rozumiem jak można pozbawiać dzieci nawet szansy na normalne życie, takim podejściem nie dajesz im nawet możliwości wyjścia z patologicznej rodziny i być może późniejszego szczęśliwego życia.
I masz rację, nie było mi źle w życiu, co nie znaczy że nie rozumiem tragedii ludzkich. Mam nadzieje, że kiedyś doczekamy się takich czasów, że opieka społeczna będzie opieką społeczną a pijackie kurwy rodzące dzieci poczęte w trakcie libacji będą sterylizowane.
może przeczytaj interpretacje przepisu co to aborcja i okres porodu, to dwie różne kwestie, aborcja ma miejsce przed porodem, okres porodu to czas o momentu urodzenia dziecka do 8 dniArt. 149. k.k. "Matka, która zabija dziecko w okresie porodu pod wpływem jego przebiegu, podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5."