Pater patriae napisał/a:
1. Jakbyś obejrzał, to byś wiedział, że nie tylko o artykule była mowa, ale także podstawach ekonomii.
2. Papier niestety wszystko przyjmie, jednak potem inni "geniusze" to będą czytać i w to uwierzą, bo przecież ktoś tak napisał na bądź co bądź dużym i niby "wiarygodnym" serwisie informacyjnym.
3. Dlatego albo powinna być jakaś "cenzura prewencyjna" (w przypadku artykułów specjalistycznych, nie publicystycznych) i demokracja, albo monarchia, czy też rządy autorytarne i wtedy wolność słowa, bo może i debile uwierzą, ale co z tego, skoro i tak nie mają wpływu na rządy.
Oglądałem ten i kilka innych. Generalnie inicjatywa na plus bo gada z sensem i bardzo dobrze, że piętnuje bzdury pojawiające się w mediach. Chętnie zobaczyłbym jego konfrontację z kolesiem od artykułu.
Teraz się delikatnie przypierdolę
Mam wrażenie, że na pojedynczych zdaniach buduje całościowy obraz odbiorcy idioty, tak jak w odcinku, w którym przczepił się do jednego zdania Korwina o krzesłach i pkb, i wyjaśnia wszystko w tonie jakby objawiał jakieś niesamowite prawdy.
Momentami robi z tego trochę program dla dzieci.
Do tego ten klimat walki z mainstreamem, rządem, spiskiem i propagandą, normalnie zaciekły i heroiczny bój o wolność pod nazwą "PodziemnaTV". Normalnie ruch oporu jak podczas wojny.
Mam odruch wymiotny jak coś takiego widzę.
Podsumowując. Treść na plus, realizacja do poprawy.
Byłoby zajebiście gdyby zrobił to w stylu adbustera i czy scifun. Obnażanie ekonomicznych bzdur, stereotypów. Mądra gadka i podstawy ekonomi w przyjemnej formie ciekawego bloga na YT. Ogromna liczba odbiorców w szczególności młodych. Nakładłby trochę do głów nieogarniającym. Tematów są tysiące.
Gościu ma wiedzę i mówi sensownie ale liczy się też forma w jakiej to przekazuje. Stojąc na baczność w gajerku na tle białej ściany i mówiąc niby spokojnie ale z wyczuwalnym bólem dupy trochę się marnuje.
Pozdawiam