pudel82x napisał/a:
Rozwijając dyskusję to nie podlega czasem pod wykroczenie , o ile nie doszło do poważnych obrażeń i pod przestępstwo. Chyba po to idą nasze podatki żeby psiarskie się tym zajęły. A po sprawie sądowej zawsze można gościa pośledzić no i zrobić dalej po swojemu.
No i właśnie sobie odpowiedziałeś. Po to jest policja aby się tym zająć a nie abyś na własną rękę szukał jakiegoś anonimowego typa co ci IP ogarnie. Nawet jeśli ktoś nie poleci w chuja i poda ci prawdziwe IP to nie wiem czy wiesz ale na policji nie przejdzie "ale ja wiem kto bo mi typek w necie ip podał i macie tutaj na kartce jego ip i go znajdźcie teraz".
Już pomijam kwestię pozyskania czyjegoś IP bo powiem uczciwie, że kiedyś miałem kilka swoich stron www i jak ktoś prosił mnie o czyjeś IP to nawet mi się nie chciało odpisywać na takie coś a jak ktoś groził mi sądami i policją abym coś usunął bo jego zdaniem to był antysemityzm to zwyczajnie pisałem aby leciał i zgłaszał. Nigdy w życiu nie zdradziłem swoich użytkowników/współprowadzących i nie podałem niczyjego ip nikomu a policja nigdy oficjalnie mnie nie prosiła o niczyje IP.
Raz się zdarzyła sytuacja gdzie miałem portal parodiujący onet w podobnej szacie graficznej i o podobnym logotypie (podobny do virtualnej polki) kiedy rozmawiałem z prawnikami onetu o całym serwisie i powiedziano mi jasno co mogę a czego nie aby oni się w to nie wpierdalali później i właśnie w tym serwisie dostałem sporo maili o tekstach które wg. jakiejś fundacji czy stowarzyszenia miały w sobie treści uznane przez nich za antysemityzm. Standardowo ich zlałem ale poszli o krok dalej i zaczęli straszyć moją firmę hostingową pozwami jeśli nic nie zrobią więc finalnie zmieniłem hosting na taki w demokratycznej republice kongo i chuj.