Sam nic nie odlewałem z twardego metalu, ale z tego co wiem są dwa poważne problemy. Jeden to uzyskanie odlewu bez defektów a drugi to wytrzymałość .
Dlatego później się ścina defekty odlewnicze i utwardza. Sam tak robiłem przesówkę 5 biegu do samochodu bo ścięło i przy pomocy kolegi protetyka który ma piec wirowy, a w ASO chcieli chore pieniądze za to no i działa do dzisiaj 😀
tego typu rzeczy nie musza wytrzymywac cisnien wiec odlewanie ok
w przypadku luf nie ma sensu
sa tez fajne galerie jak komus cos nie pyklo i np lufe rozerwalo, beben lub rame rozpieprzylo ze wzgledu na wady materialu lub przesadzony ladunek albo zbyt duze cisnienie lub tez bledy konstrukcyjne..
@:
w temacie diy broni odwazysz sie pominac bledy konstrukcyjne i wady materialu i zalozyc ze jedyna przyczyna to zle dobrany proszek?
A ty odważysz się dalej pisać że lufę broni palnej można wydrukować na drukarce 3D ?
100 % przypadków złej amunicji.
sprezyny nawet nie trzeba, jest wynalazek co sie cztery wiatry nazywa
a dorzuc troche tasmy, baterie i dwa kabelki to dostaniesz szotguna z ktorego utrupiono premiera japonii..
zamontuj toto w ociosanym kawalku deski i bedziesz mial jednostrzalowa handkanone
tylko to troche przepasc technologiczna miedzy fgc a wynalazkami i innymi jednostrzalowkami
a propos wynalzkow jest fajna relacja z klepania kalacha z lopaty, shovelak sie toto nazywalo
@: a poczytaj lub pooglądaj filmiki na yt o elaboracji
heksogen troche nie ta bajka
OK diy firearm, plastikowe pistolety , no to do zobaczenia w takim razie w dziale Hard ..
jestesmy w temacie plastikowego pistoletu z drukarki, gdzies tam w necie przewijalo sie usprawnienie zamka - jakis wydruk i dolozyc gwintowany pret i kilka nakretek..
w sumie design i testy wygladaja niezle, ciekawe kiedy bedzie jakies powazniejsze uzycie bojowe (znaczy film ze strzelaniny i podsumowanie .. no i co zostanie z tego ustrojstwa po ostrzejszym strzelaniu w niestrzelnicowych warunkach
btw - widziales CO jest klepane i z czego sie strzela diy /impro?
fgc w porownaniu z duza czescia wynalazkow to naprawde przepasc technologiczna
@:
pla+ wg tego
hot car test jakiegos wydruku
dlatego ciekawym ile to zniesie intensywnego uzytkowania