kurde człowiek sie nie brzydzi przytulić takie chore dziecko, nie korzysta z luksusu, mył więźniom nogi w więzieniu w wielki czwartek a wy po nim jedziecie. dałem piwo filmikowi za postawę papieża a nie za durny opis. możecie sobie po mnie jechać aż się zesracie z radości a mnie to jebie.
Musisz kurwa tym jebanym, zacofanym, ciemnogrodzkim katolom wybaczyć że ich rusza kiedy ktoś rzuca się na chore dziecko i gościa który je ze swojej serdeczności ucałował i pewnie poprosił swojego(co prawda wyimaginowanego) Boga o ulżenie dzieciakowi w cierpieniu...
Jak ta dwójka chorych faszystów z tego filmiku śmiała ci to zrobić... Komentatorzy też...
Po drugiej stronie barykady mamy glownie lewicowe srodowiska ktore czerpia wiedze od Marksa&Engelsa i sa gotowe do mordowania kazdego wroga klasy i malo groznnych nierealnych prawicowych libertarian z idea swiata bez panstw i zasad.
Ci drudzy nie sa grozni, natomiast ci pierwsi juz swoje zrobili w historii i dzis np. w Korei Pn. nadal robia...
I nie rob ze mnie katolika prosze...
Poza tym. Zarty z Kosciola OK. Darth Ratzinger OK. Glopie teksty o kremowkach OK. Ale kurwa robienie z viednego dziecka ofiary i ze zwyklego calusa w policzki czegos pedofilskiego to juz skurwysyntwo.
Poza tym? Jak to sobie wyobrazasz? Autor sobie moze obrazac kogos a kto inny nie moze obrazic autora...? To ta lepsza nie-katolicka droga.
No tak, bo wszyscy katolice to ku*wa święte owieczki, co kochają wszystkich - arabów, homosiów, feministki itp. Może niech katolicy tak spojrzą na wszystkie swoje poczynania (najlepiej od zarania swej historii do dzisiaj, np. tej użytkowników tej strony), to dowiedzą się, czemu ludzkość powoli mądrzeje, budząc się z ogłupiającego, kościelnego marazmu i wcale nie pała do nich miłością...
Poza tym, dobra, super -pomagajmy ciężko chorym, szczególnie dzieciom. Ale po ch*j cała ta pozerska otoczka (papież niezwykle miłosierny), te całowanie jako symbol jakiejś niezwykłej łaski i dobroci na pokaz. No szkoda gadać po prostu...