Jest prosta zasada widzisz straż lub pogotowie ustąp, może uratuje to komuś życie. Widzisz policje nie śpiesz się daj komuś czas ;P może kiedyś sam go będziesz potrzebował
A tak na poważnie ludzie szanują strażaków za ich poświęcenie w niesieniu pomocy, strażak Cię nie ocenia czy wypadek był z Twojej winy czy nie, on chce tylko Cię uratować
Ktoś z was napisał, że praca jak każda inna, bo i tak dostają kasę za nią. To chyba normalne że jak się pracuje to się zarabia
Po za tym kiedy Ty spędzasz święta z rodziną, balujesz w sylwestra z znajmymi, to są ludzie którzy pracują
Nie wiem czy ktoś z was kiedyś był w straży ochotniczej, wiem wiem pewnie wielu z was powie że się nic tam nie dzieje tylko wóda płynie litrami
Ździwilibyście sie, oczywiście starzy strażacy którzy już na akcje nie jeżdzą to i piją, ale jest naprawdę sporo młodych którzy biorą czynny udział w OSP nikt im za to nie płaci, robią to bo chcą. Sprzęt nie odstaje niczym od państwowego. Jeśli ktoś z was jest przeciwko OSP to niech porozmawia z kimś z PSP wtedy zrozumiecie jak ważne są takiej wiejskie straże