^^ Przyznajcie się że 90% osób którzy tu piszą nie mają zielonego pojęcia o ASG i prawdopodobnie są farbiarzami. Nie wiecie nawet jak śmieszą mnie wasze wypowiedzi np.: "Mój kolega dostał w palec i omal go nie stracił" - człowieku czy ty wiesz o czym piszesz ? On dostał z armaty czy jaki ch*j ? ALbo jeszcze: "ASG jest do dupy bo się ludzie nie przyznają"- gościu nie jednego widziałem co w PaintBallu się nie przyznał pomimo śladu farby, więc wszystko zależy od środowiska. Poza tym słowo ASGej zostało wymyślone przez nas samych, zdziwieni? Określani są takim mianem ludzie którzy mnóstwem szpeju dodają sobie umiejętności. A co do ogólnego hejtu że bawimy się w żołnierzy, wierzcie czy nie połowa teamu z którym się strzelam to żołnierze, dlaczego ? Bo ASG przypomina działania militarne rodem z gier komputerowych a armia jest zupełnie czymś innym. Do tego coraz więcej jednostek wojskowych posiada repliki ASG do treningów, szczególnie jednostki antyterrorystyczne oraz jednostki specjalne. Najlepsze jest to że większość hejtu tworzą farbiarze, nie wiem czy to przez wasz wiek, mentalność czy kompleksy. Ogólnie w środowisku nie ma z wami spiny i nigdy takiej nie widziałem, pomimo strzelań w tych samych miejscówkach, potrafimy się dogadać żeby nie wchodzić sobie w drogę. Podsumowując ASG jest dla mnie najciekawszym sportem, uprawiałem wiele ale odczucia w Airsofcie są znacznie inne i nic mi takich nie dało. Każdy ma swój gust, nie lubisz ASG to nie lub, kogo to obchodzi, siedź na dupie i graj w BF'a myśląc że jesteś Pro. I dla tych którzy myślą że to sport dla ciot, to nigdy nie byliście na dobrej strzelance, nigdy nie widzieliście dobrego teamu gdzie każdy członek ćwiczy od formacji do komunikacji, a w samym wojsku panuje przekonanie że przykładamy się do pewnych czynności bardziej niż nie jeden żołnierz, nie dlatego że ktoś nas zmusza tylko dlatego że chcemy i to lubimy robić.
Compact4 napisał/a:
Skoro to Polski filmik to czemu na tej stronce konkursowej
jest napisane że Finlandia?
Ten filmik jest do konkursu. CO roku ta drużyna startuje do najlepszego filmiku. Obczaj inne ich filmiki oraz filmy konkurencji. Nasi chłopcy zrobili jak zwykle najlepszy
Dla całej gimbazy. Pewnie znacie ROJA który jest dość sławnym youtube'rem. Strzelał się "farbokulkami" i później, gdy stał się znany zaczął strzelać się w ASG. Posłuchajcie jego wypowiedzi. Łączenie ASG oraz PB jest idiotyczne, więc zastanówcie się albo przynajmniej nie wypowiadajcie się na temat o którym nie macie pojęcia. Tak, tak, strzelałem się "farbokulkami", nie podoba mi się ale nie hejtuje was bo po co.
NA KONIEC: Wielki szacun dla wszystkich którzy mają hobby, nie tylko ASG, ale jeżeli możesz samorealizować się i to lubisz robić w życiu to rób to i ciesz się. Szacunek raz jeszcze. Zarazem wielki kutas dla tych co mają wieczny ból dupy bo sami nic nie potrafią zrobić i wszystkich się czepiają.