oh nie, ten rozpasany socjalizm 100 zl dla matki opiekujacej sie dzieckiem, nie wiem gdzie upychac kasy ktorej nie zdaza wydac w miesiacu a juz jej wpychaja kolejna walize kasy, te zasilki po 200-300zl ktore musza starczyc na zakupy przy europejskich cenach
poczekaj az pojdziesz do pierwszej pracy i wtedy zobaczysz gdzie jest w pl kapitalizm?
uwielbiam 20 letnich znawcow gospodarki ktorzy na wszystko maja jedna recepte: to wszystko wina socjalizmu, wszystko socjalizm
jak pojdziesz do pracy i szef cie wychuja to tez pewniebedzie wina socjalizmu bo na wolnym rynku sam bys sobie zalozyl firme i nikt by cie nie poganial w robocie no ale nic to, jeszcze kilka lat na wyzszej szkole czegostam pirwsza praca i wtedy moze sie nauczysz conieco
oh nie, ten rozpasany socjalizm 100 zl dla matki opiekujacej sie dzieckiem, nie wiem gdzie upychac kasy ktorej nie zdaza wydac w miesiacu a juz jej wpychaja kolejna walize kasy, te zasilki po 200-300zl ktore musza starczyc na zakupy przy europejskich cenach
Śmiać mi się z ciebie chce bo pierdolisz o socjalizmie jak gdyby tylko o zasiłki dla samotnych matek i bezrobotnych chodziło.
A to, że są podatki z dupy i 70 do 80% wypłaty idzie w pizdu od tak to już chuj?
Nie pierdol głupot bo to właśnie my młodzi zobaczymy w pracy tylko skutek socjalizmu, tak wierz sobie w to, że każdy pracodawca to bezwzględny gnój i terrorysta finansowy, nikt nie pomyśli, że może mu się kurwa po prostu nie kalkulować dawać ludziom więcej, bo sam ledwo co łączy koniec z końcem dzięki tej zajebanej biurokracji i podatkom z dupy.
Jak zwykle przed wyborami znajdują się takie typki jak ty, które próbują ośmieszyć "20 latków" bo co, bo na KNP głosują?
W urzędzie pracujesz i się boisz czy o co ci chodzi?
Kapitalizm mówi wprost nie wolno ludziom zabierać więcej pieniędzy.
Należy te pieniądze im zostawic bo w gospodarka opiera się na konsumencie, to on kupując daje ludziom prac
Należy te pieniądze im zostawic bo w gospodarka opiera się na konsumencie, to on kupując daje ludziom pracę. Im mniej może kupić tym mniej będzie się zatrudniało ludzi którzy mogą to wyprodukować. Tak rośnie bezrobocie.
i tu udowodniles jak malo wiesz o zyciu
zgodnei z idea wolnego rynku jak firma sie nie oplaca to nalezy ja w ch*j zamknac i przerzucic sie na cos innego ale widac nie spotkales jeszcze firmy ktora od nastu lat oficjalnie ledwo przedzie, na nic nie starcza, no poza wystawnym zyciem szefa i rodziny. sama bieda no ale moze podrosniesz popracujesz troche i zobaczysz. bo narazie widac ze ch*ja wiesz, masz jak reszta w ch*j debilnych pomyslow, ktore jak by wprowadzic w zycie zrobilyby z ciebie zajebistego neiwolnika ktory dopraszalby sie jeszcze o smagniecia batem
szkoda ze u was z logicznym mysleniem i wyciaganiem wnioskow cos nei teges jest. ale rozumiem, mlodosc musi sie wyszalec, zwlaszcza ze w niedz wybory to juz wogole palma odbija