I co w związku? Jedna z wielu tysięcy, czy oprucz tego youtubera który pokazuje jego zdaniem nie prawidłowości zostały postawione jakie kolwiek zrzuty też rzeźni? I tak jest to bardziej humanitarne niż ni to jak Twój pradziadek ubijał świnie...
Ale nam się na Sadistic trafili odklejency ;p wganie, zieloni? eko zjeby? Nie wiem nie nadarzam za wami wybrykami natury, powiem tak chuj wam w dupe (o ile nie jest to dla was przyjemność) więcej dyskutować nie mam z wami ochoty bo gadka z wami jest o wiele mniej watrosciowa jak pięcio latkiem, sprane mózgi.
pańcio, pokazuje po prostu jaka jest różnica między polowaniem a rzeźnią.. w rzeźni stres i niehumanitarne zabijanie na polowaniu jak widziałeś dzik padł w ogniu, prawdopodobnie odcieło go tak, że nie zorientował się co się stało. co jest bardziej humanitarne? życzyłbym sobie tylko takich strzałów ale niestety tak nie jest..
jestem ze wsi i od młodego tacie pomagałem przy świniobiciu i z jednym wyjątkiem świnia nie wiedziała co się stało, raz tylko był problem.. świnia miała serce po prawej stronie..
Niestety samym polowanieniem nie wykarmimy dużych miast(choć i ci nje zawsse postepuja humanitarnie), popyt na mięso jest ogromny co generuje kupę kasy i rzeźników wątpliwej jakości, nie to że zgadzam się na nie humanitarne ubijanie zwiezyny tyle że jest to taki biznes że jakiś procent napewno trafi się tych "zlych" ale nie wrzucał bym przez ten procent wszystkich masarni do jednego wora są i dobre w wiekszosci.
prawda, nie wykarmi się dziczyzną świata ale nie można mieć pretensji do myśliwych o zabijanie zwierząt, myślę, że uznaliśmy ten argument przeciw myśliwym jako z dupy.
Nie oglądam takich klikalnych gówien na YT.
Oczywiście, że myśliwi czerpią przyjemność z zabijania...
"61,7 mln zł – tyle Lasy Państwowe zarobiły w ubiegłym roku na organizacji polowań komercyjnych.
Znany jest również przychód kół łowieckich za rok 2016 – wynosił on 72,5 mln zł.
I czego nie rozumiesz?
Nie do końca, w gronie moich znajomych jest sporo myśliwych jedni z doskoku co by uzupełnić zapasy w lodowce(tych lubię najbardziej zawsze jakiś słoik uda się wyciągnąć ;p) drudzy korzystają z każdej okazji co by sobie postrzelać, spotkać z kumplami coś wypić czy wyrwać się z domu.