Kaszysz napisał/a:
@up
Przed fotoradarami musi być ustawiony też znak informacyjny D-51 "kontrola prędkości - fotoradar" w odległości:
- od 100 do 200 m - na drogach o dopuszczalnej prędkości do 60 km/h,
- od 200 do 500 m – na drogach o dopuszczalnej prędkości powyżej 60 km/h, z wyjątkiem dróg ekspresowych i autostrad,
- od 500 do 700 m – na drogach ekspresowych i autostradach.
imo w tym popierdolonym kraju jest to jeden z najbardziej popierdolonych przepisów, drugim w kolejności jest możliwość nie przyjęcia mandatu nawet w momencie gdy policja goni przekreczającego prędkość typu 120kmh na 40tce i ma udokumentowane na filmie...
czemu jakoś kuźwa w krajach zachodnich fotoradary są pochowane gdzieś po krzakach, jedyne co wystaje to "rura" z obiektywu i traska zdjęcia jak tylko ktoś przekroczy prędkość i przychodzi mandat do domu, płacisz i tyle...
a załatwianie spraw tego typu bo "mam wujka w prokuraturze albo sądzie rejonowym i chuj mnie wszystko mogę jeździć jak chce, jak rozjadę kiedyś jakieś małe dziecko albo zabiję jakąś rodzinę bo będę wyprzedzał na 3ciego to dostane najwyżej prace społeczne"
kurwa ludzie co to jest za pierdolenie bo fotoradary są złe, kombinowanie jak tu kurwa obejść każdy mandat... no ja pierdole, a może by tak kurwa zacząć jeździć zgodnie z przepisami, potem jądać przepisowo w mieście widzę we wstecznym lusterku takich cweli którzy jadą mi na zderzaku i próbują "popchnąć" bo jadę im za wolno...