Salieri16000, a czy to nie jest tak, że broń powinna mieć jak najprostszą budowę, żeby zwiększyć jej niezawodność, prostotę obsługi, serwisowania oraz zmniejszyć koszty produkcji i logistyki, która w stanie wojny jest bardzo utrudniona? Czy to nie '"kałach" właśnie wygrywa na tych wszystkich frontach? Czy znów wlazłeś w temat, żeby pisać o swoich dziadkach?
Krótka lufa z jakiegoś pistoletu, zamek swobodny. Będzie działać.
Tak mówią Ci, którzy na broni palnej się nie znają i oceniają jej złożoność po wyglądzie zewnętrznym.
Z wiatrowki 5,5 mm mozna. Zrobic broń na. Naboje. Od kbks. 5,6mm
W Wielkiej Brytanii jest bardzo restrykcyjne prawo do posiadania broni, pewnie większość z was słyszała, że nawet brytyjscy policjanci nie mają jej podczas patroli. W Brytanii jednak jedna osoba zadała proste pytanie. Banujemy broń jako taką (pistolety, karabiny, noże )? A co z jej nielegalną produkcją, wiedzą jak ją robić? W którym momencie kawałek metalu staje się śmiercionośną bronią? Sąd, policja czy ustawodawcy chyba nie przejęli się gadaniem jakiegoś losowego gościa, bo produkcja broni jest zbyt skomplikowana (wg, ich wiedzy). Luty jednak zaprotestował i zrobił własny karabinek 9mm, wydał książeczkę (96 stron) jak zrobić samemu karabinek. Materiały użyte przez Lutego są ogólnodostępne w sklepach metalowych (profil metalowy, stal sprężynowa, wałek stalowy) a narzędzia użyte do projektu to pilnik, wiertarka i młotek.
Więc powinniśmy banować wiedzę?
Salieri16000, a czy to nie jest tak, że broń powinna mieć jak najprostszą budowę, żeby zwiększyć jej niezawodność, prostotę obsługi, serwisowania oraz zmniejszyć koszty produkcji i logistyki, która w stanie wojny jest bardzo utrudniona? Czy to nie '"kałach" właśnie wygrywa na tych wszystkich frontach? Czy znów wlazłeś w temat, żeby pisać o swoich dziadkach?
Jeśli AK w sensie "Awtomat Kałasznikowa" to 5,45.
Kurwa jakiś głąb się dopierdala i pokazuje schemat Glauberyta...
Czy ja miałem na myśli "Glauberyt jest tak prosty w konstrukcji, że zrobię go w szopie???" Pierdolnij się w łeb głupi ciulu.
Prostą broń z ogólnodostępnych części zrobi każdy kumaty ślusarz w swoim warsztacie..
Podstawowa wersja AK-47 ma kaliber 7,62x39mm, AK-74 kal. 5.45x39.
.
Tak mówią Ci, którzy na broni palnej się nie znają i oceniają jej złożoność po wyglądzie zewnętrznym.
Odkrywczy jesteś w chuj, z tym stwierdzeniem. Dziękujemy- ludzkość na pewno to doceni. Niebawem zabieramy się do pracy- będziemy budować broń palną.
Nie znasz się na broni, nie mówiąc o jej budowie i działaniu. Mogę się założyć, że broń zbudowana przez Ciebie nie zadziała, a jeśli jakimś cudem udałoby Ci się doprowadzić do zbicia spłonki przez iglicę, to rozerwałoby Ci lufę, bo na bank nie zrobiłbyś porządnej komory nabojowej (bo na bank byś o niej nawet nie pomyślał). Już widzę jaki z Ciebie jest spec...
PS Na rysunku poglądowym oraz opisie załączonym przeze mnie, zaznaczono elementy na czerwono, na potrzeby forum o broni. Nie zwracajcie na te zaznaczenia uwagi.
Odkrywczy jesteś w chuj, z tym stwierdzeniem. Dziękujemy- ludzkość na pewno to doceni. Niebawem zabieramy się do pracy- będziemy budować broń palną.
Nie znasz się na broni, nie mówiąc o jej budowie i działaniu. Mogę się założyć, że broń zbudowana przez Ciebie nie zadziała, a jeśli jakimś cudem udałoby Ci się doprowadzić do zbicia spłonki przez iglicę, to rozerwałoby Ci lufę, bo na bank nie zrobiłbyś porządnej komory nabojowej (bo na bank byś o niej nawet nie pomyślał). Już widzę jaki z Ciebie jest spec...
PS Na rysunku poglądowym oraz opisie załączonym przeze mnie, zaznaczono elementy na czerwono, na potrzeby forum o broni. Nie zwracajcie na te zaznaczenia uwagi.