Yeeah kolejny wspaniały flamewar który:
- nie zmieni niczyich poglądów na temat wiary
- nie nakarmi żadnego głodnego dziecka ani w Polsce ani w Afryce
- nie rozwiąże problemu AIDS
- w zasadzie nie zmieni niczego poza tym, że pewnym ludziom o mały włos żyłka nie pęknie na czole
A wiecie co jest w tym wszystkim najśmieszniejsze?
Wy, użytkownicy którzy się napinacie, a zwłaszcza Ci, którzy zamordowaliby ludzi którzy śmią mieć odmienne zdanie w sprawie (nieżyjącego już) papieża (a z obecnego sami się śmieją).
Szkoda że Ci ludzie nie szanują innych ludzi, ich poglądów, ich poczucia humoru. Szkoda że rośnie nam strasznie tępę i ograniczone pokolenie. Strasznie agresywna ta religia pokoju i jej wyznawcy. A wystarczy być mądrym i zignorować to z czym się nie zgadzasz. Zwłaszcza na tego typu portalu.
Z drugiej strony Ci którzy próbują być anty-katoliccy na siłę też są nudni, ale przynajmniej nieszkodliwi.
A co do respektu dla religii:
Sam osobiście żadnej religii nie szanuję, ale szanuję ludzi dopóki oni mnie szanują. Pozwala mi to mieć znajomych którzy są osobami wierzącymi i nie zionąć do siebie nienawiścią. Acha - i nie wyznając religi nie jestem mordercą i nie mam ochoty nikomu szkodzić.
Temat dobry do żartowania i krytykowania jak każdy, jak ktoś tego nie rozumie to niech wejdzie na katolistic.pl albo sadistic-bez-zartow-o-papiezu.pl
W Polsce jest wolność słowa i żaden żałosny pseudo-katol-napinacz z klapkami na oczach tego nie zmieni.