"iGówno"? "Srajfon"? - Co, nie stać Cie to wielki ból dupy przez to, że inni używają?
Jeśli chodzi o stabilność systemu i niezawodność iOS bije Andka na głowę... Używałem wcześniej smartfonów na Androidzie, obecnie używam iPhone 4S... Mi zdecydowanie bardziej odpowiada iOS bo ważna jest dla mnie niezawodność i szybkość telefonu. Nie chcę czekać 3-5 sekund po kliknięciu żeby mi się np wyświetliły kontakty...
Takie małe porównanie:
1. Na ten moment iPhone 4S płynniej działa niż Samsung Galaxy S4 (nie mówię tu o jakichś grach 3D itp aplikacjach tylko po prostu o działaniu chociażby przeglądarki internetowej, wybieraniu numerów z kontaktów, przełączaniu aplikacji między sobą, działaniu dużej liczby aplikacji w tle)... To o czym mowa, skoro iPhone 4S to była odpowiedź na Samsung Galaxy S2?
2. Taki paradoks: Iphone 4S stabilniej działa z telewizorami Samsung (chodzi o łączność bezprzewodową tj. sterowanie telewizorem) niż sam Samsung Galaxy S4...
ps. Testowane, pracuję w Samsungu
3. Kolejna rzecz to to, że nie znam przypadków, żeby iPhone z czasem zaczął po prostu śmigać wolniej, mulić czy coś, czego nie da się powiedzieć o telefonach z Androidem gdzie wirusy idą wraz z połową aplikacji ze Sklepu Play
4. Jeden plus dla Androida to wymiana plików np między komputerem (łatwe przenoszenie bez konieczności uruchamiania specjalnych aplikacji jak iTunes, po prostu Plug and Play).
W sumie zależy do czego potrzebujemy urządzenia i pod tym kątem wybieramy a nie, że jedno super a drugie całkiem do dupy...
Chcesz ściągać dużo plików na telefon (muzyka, filmy, zdjęcia) - wybierz Android.
Wkurza Cię częsta zwiecha telefonu, potrzebujesz czegoś niezawodnego w każdej chwili - tylko iOS.
Ale tak to już jest jak baran jeden z drugim nie ma pojęcia, nie używał a się wypowiada