Taka metafora imigrantów ekonomicznych i tego, jak socjalizm niszczy jednostki, i całe grupy ludzi. Europa jest jak to pódło, oferuje róznego rodzaju benefity i iluzje "lepszego życia" a tymczasem, kiedy już wpadniesz zbyt głeboko, jesteś tylko wpierdalaczem złapanym w system z którego ciężko wyskoczyć.. I siedzą w tym syfie, wpierdalają i pasą swoje brzuchy aż zdechną.. Dodam tylko, że wielu z tych, którzy zdecydowali się zaryzykować, mieli wiele dobrego w swoich pierwszych miejscach..
Już wam mówię dlaczego to fake - oni hodują te myszy/szczury do takich filmików (pełno podobnych na yt jest) - w rzeczywistości jak mysz/szczur wyczuje że inny z jego gatunku został zabity/jest uwięziony (wydzielają wtedy feromony żeby ostrzec innych) lub usłyszy jak nie może się wydostać to żadna inna mysz/szczur tam nie podejdzie, to są mądre skurczybyki (znaczy nie mądre ale dobrze przystosowane ewolucyjnie) i takie pułapki nic nie dają.
Koty nie mają zbyt dużo szans do agresywnego szczura
Szczury z filmiku znają tę pułapkę, nie pierwszy raz dp niej wchodzą, poza paroma osobnikami. Oprócz hormonu, porozumiewają się głosem, takim cichym wysokim pisknięciem. Mam szczury w piwnicy i znam ich sygnalizację dźwiękową, bo nie raz stałem i nasłuchiwałem, widziałem tez co się później dzieje. W przypadku jakiejś nowej pułapki, wchodzi do niej jeden szczur, może dwa, ale nie więcej, są mądrzejsze niż pisowscy wyborcy i znacznie ostrożniejsze niż rodzice dzieci idących do księdza na katechezę.
Był kiedyś niesamowity reportaż w radiowej Trójce o Szczurołapaczu. Jeżeli komuś uda się znaleźć link to będę wdzięczny
nie wiem jakie feromony nie znam się ale robiłem takie z dużego wiadra na działce gdzie były na małej odległości dosłownie gniazda. Jak się odsłoniło wierzch to mrowie tego gówna uciekało. Na dole tylko była woda żeby gnoje się utopiły bo zniszczeń była taka masa, że altana to praktycznie do zburzenia była w ciągu jednego sezonu. U mnie było tak, że jak tamte się topiły to następne ochoczo przychodziły i podzielały los topielców.
Już wam mówię dlaczego to fake - oni hodują te myszy/szczury do takich filmików (pełno podobnych na yt jest) - w rzeczywistości jak mysz/szczur wyczuje że inny z jego gatunku został zabity/jest uwięziony (wydzielają wtedy feromony żeby ostrzec innych) lub usłyszy jak nie może się wydostać to żadna inna mysz/szczur tam nie podejdzie, to są mądre skurczybyki (znaczy nie mądre ale dobrze przystosowane ewolucyjnie) i takie pułapki nic nie dają.