Czyli auto ma pierwszeństwo przed rowerem?pomyśl logicznie
@
Ja z tego ich bełkotu nic nie zrozumiałem,
Jednak auto ma ich puścić[/
W sytuacji takiej jak jak na filmie tak o ile hulajnoga miała zielone. Jeżeli jedziemy autem po drodze głównej to rowerzysta musi Ci ustąpić chyba, że znajduje się już na przejeździe. I tutaj się pojawia problem bo jak w niego wjedziesz to policja stwierdzi, że już był na przejeździe i może stwierdzić, że to Twoja wina. Jeżeli wjedzie Ci w bok ( ja miałem taką sytuację, pedalarz rozjebał mi drzwi w Berlingo) to wina jest rowerzysty. Z kolei jeżeli skręcamy w drogę poprzeczną wtedy zawsze trzeba ustąpić pedalarzom.
Pierwszeństwo to się ma jak się już jest na pasach i przejeżdzie. W tym wypadku i każdym takim, ewidenta wina palanta na hulajnodze.
Każdy ciśnie na gościa z hulajnogi ale nikt nie wspomina o starej piz.dzie z samochodu. Nie zachowała ostrożności przy skręcie, wymusiła pierwszeństwo, potrąciła gościa. A najlepsze zauważcie ile ciągnęła przed sobą hulajnogą po kolizji i gdzie się zatrzymała,kiedy zaczęła hamować. Totalnie oderwana od otoczenia, klapki na oczy i do przodu szubko do domu, bo obiad musi gotować
Głupi jesteś to i głupio.l gadasz tutaj hulajnogą ma pierwszeństwo, ciąg rowerowy wzdłuż drogi z pierwszeństwem regulowany sygnalizacja. Traktowany jest jak dodatkowy pas jezdni, jak samochód przecina ścieżkę musi ustąpić, jak przy zmianie pasa lub zmianie kierunku. Wina kierowcy ewidentna