backbone, po pierwsze to nie jest Techno, tylko HARDSTYLE. Po drugie: Myślisz że dlaczego na teledysku są obrazki ze Skyrima, a ta panna siedzi jak smutna pizda z gitarą w ręce, i udaje że umie śpiewac? (chciałbym miec dostęp do jej oryginalnego śpiewu, bez odpowiedniego masteringu, to byś wiedział o czym mówię) Prawda jest taka, że nikt oprócz Headhunterza nie dostał pozwolenia od twórców gry, na użycie w teledysku screenów z niej samej. Producenci uznali że ON zrobi to najlepiej i odda tak jak już mówił cursecrow Nordycki klimat, i jemu zlecili zajęcie się tym. Przypadek?
z takim gustem to pewnie na chamskich bibach krecisz to swoje gowno
Nie będę rzucał tutaj nazwami eventów na których grałem i nie tylko w PL, żeby zrobic się fajniejszym niż jestem, a już zwłaszcza dla takiego pajaca jak ty. Twoje wypierdalanie też mam głęboko, bo czymś takim mnie nie sprowokujesz leszczyku. Teraz idź grzecznie do kąta i wsadź sobie tą swoją gitarę w dupę.
no chyba że granie ogranicza się do kliknięcia play w winampie.
muzyka:
sjp.pwn.pl
1. «ciąg dźwięków śpiewanych lub granych na instrumentach, tworzących pewną kompozycyjną całość; też: sztuka układania i wykonywania takich kompozycji»
2. «brzmienie czegoś, zwłaszcza melodyjne lub przyjemne»
3. pot. «orkiestra, kapela»
4. pot. «nauka gry, śpiewu itp. jako przedmiot w szkole; też: lekcja tego przedmiotu»
lub z wikipedii
(1.1) kompozycja artystyczna złożona z dźwięków
(1.2) sztuka układania takich kompozycji
(1.3) całokształt takich kompozycji
Więc muzyką można nazwać również coś co jest tworzone przy użyciu komputera, zresztą komputer też można nazwać instrumentem, skoro może być używany do komponowania przyjemnych dla ucha dźwięków.
To czy jakiś utwór/gatunek się komuś podoba, to już kwestia gustu, a o gustach się nie dyskutuje.
@backbone mieszanie sampli też nie jest łatwe i może być uznawane za sztukę.