A gdzie ćwiczenie gwałtów na Chorwatkach? I ćwiczenie mordowania cywilów? To chyba nie Serbowie na filmie
Chorwaci też zresztą swoje za uszami mają...
I nie - nie jestę ekspertę... Po prostu byłem tam, zbierałem materiały i napisałem na ten temat pracę dyplomową
Ja jutro bronię doktorat właśnie z tematu wojen po rozpadzie Jugosławii Uczelnia mi nawet sponsorowała urlop... To znaczy wyjazd naukowy do Chorwacji.
Obie strony są siebie warte, a usprawiedliwianie serbskich zbrodni zemstą za działania ustaszy to głupota. Równie głupie jest usprawiedliwianie przez niektórych chorwackiej operacji "Oluja".
A co do ogromu zbrodni to obie strony są siebie warte. Dzisiaj nie wypomina się nic Chorwatom, co głównie zasługą jest amerykańskiej agencji PR zatrudnionej przez Chorwatów, głównym jej reprezentantem w tamtym czasie był bodajże Ruder Finn.
Pompki, bieganie, czołganie, przysiady... Nooooo kurwa prawdziwa rzeźnia. Aaa bym zapomniał, panowie troszkę pokrzyczeli, żeby straszniej było. No po chuju fest testują kondycję psychofizyczną rekrutów. Mi to bardziej na zabawę w wojsko wygląda aniżeli szkolenie.