widzę że wałkujesz przeszłość, dobrze pamiętać ale coś mnie nie przekonałeś ze dziś każdy ukrainiec czyha z nożem żeby nam głowy poucinać... i pamiętaj, nie to pokolenie ale ich dzieci się spolonizują w sposób naturalny. Polokraińcy.
Halman nie kompromituj się.
W 1920 roku podpisany został sojusz Polsko - Ukraiński zwany sojuszem Piłsudski - Petlura. Połączono siły, aby zapobiec inwazji bolszewików i utrzymaniu niepodległości RP i URL.
Problem polega na tym, że jak rozgoniono kacapów, to w ramach podziękowań 23 lata później i wyimaginowanej przez ukrów koalicji z Niemcami wymordowano dziesiątki tysięcy bezbronnych Polaków. Dlaczego, ano dlatego, że Niemcy mięli ich w dupie, traktowali przedmiotowo, więc osamotnione ukry w obawie o ustalone wpływy Stalina i ZSRR wiedzieli, że obwód wołyński będzie należał do ZSRR. Zgromadzenie Zachodnie Ukrainy ogłosiło, że Wołyń wejdzie w granice Ukraińskiej SSR, a jak przygotowali sobie tereny pod granicę swojego chujowego państwa.? No właśnie bestialsko mordując ludność polską.
Mi nie chodzi o Saszkę czy Wańkę. Tutaj chodzi o politykę, ideologię i interesy, bo mogę się założyć, że jak zawsze zostaniemy wykołowani. Warto mieć również świadomość, że cała zachodnia Ukraina kultywuje ideologię tego gówna bandery. Poczytajcie sobie o ideologi OUN, to może coś tam się zapali w głowie. Ideologie nacjonalistyczne w swoich założeniach mają przede wszystkim homogeniczność nacji.
Zerknijcie co się stało w roku 2010 na Ukrainie jak Janukowycz anulował dekret Juszczenki.
Zacznijcie czytać i przestańcie kierować się dobrym serduszkiem, bo zachód się dziwi, że kosmaci wkładają ręce dzieciom za spódniczkę, gwałcą kobiety, palą miasta.
Jak sam napisałeś, najlepszym nauczycielem jest historia, więc wiesz co będzie dalej. Niestety, obawiam się, że nie zrozumiesz bo historia też jest upolityczniona. Twoja historia to nie moja historia...
Zresztą - sadistic - cóż to za miejsce na dyskusje o imigrantach w naszym kraju...