Toś teraz dojebał... No i jak was tu brać na poważnie...?
Przykład z ręką do dupy jest, ale zaczyna coś ci tam świtać
Dla przykładu dodam, że parę lat temu pomyśłałem, że zacznę używać lewej ręki tak jak prawej. Teraz jestem oburęczny - niby niewielka rzecz, ale znacznie ułatwia codzienne życie. Ot, taka mała zmiana. I jak zdarzy sie jakiś wypadek i sobie utnę rękę, to nie będzie tak trudno życ na początku.
Efekty, korzyści, starty... to wszystko są rzeczy zależne od aktualnie zajmowanego miejsca lub stanowiska.
no własnie - pomyslałeś - gdybys nie pomyslał to zamiast trenować lewą ręką byś ją sobie urżnął - bo czemu nie - tez by była zmiana - ale ty nie byłes durny i pomyslałes wiec zamiast kikuta masz sprawniejszą grabe - tyle ze tu trzeba było nie 'jakiejkolwiek' tylko 'sensownej' zmiany - .....
Nie wiem, co spowodowało, że pomyślałeś, że jestem w jakimkolwiek stopniu zainteresowany twoim zdaniem albo dyskusją z tobą...
Nie wiem, co spowodowało, że pomyślałeś, że jestem w jakimkolwiek stopniu zainteresowany twoim zdaniem albo dyskusją z tobą...
Trybunału Konstytucyjnego - o sędziach, o drukowaniu wyroków itd.
Trybunału Sprawiedliwości w Europie - o praworządności.
Tylko się nie zesrej, bo i tak się spodziewam jak na "te wyroki" lemigi PiSu zareagują.
TK wydał wyrok głosami nielegalnie wybranych sedziów, 3 na górkę i 5 do których były watpliwości.
Trybunał Sprawiedliwości Europejskiej nie jest polskim organem sadowniczym
polska ustawa o Sądzie Najwyższym jest niezgodna z prawem UE, ponieważ narusza zasadę niezależności sądownictwa, w tym zasadę nieusuwalności sędziów. Tym samym Polska, zdaniem Komisji, nie wypełnia swoich zobowiązań, wynikających z art. 19 ust. 1 Traktatu o Unii Europejskiej w związku z art. 47 Karty praw podstawowych Unii Europejskiej
Jakieś potwierdzenie tego co napisałeś?
Od kiedy Lech Kaczyński wynegocjował i podpisał traktat lizboński (oddał suwerenność naszego kraju), prawo UE ma zwerzchnictwo na prawem Polski.
Komisja Europejska, Komisja Wenecka... już się tyle razy wypowiadały na temat:http://prawo.gazetaprawna.pl/artykuly/1216551,ustawa-o-sadzie-najwyzszym-w-ke.html
Przytocz konkrety o tych 3 złych i 5 wątpliwych!
I czy konkretnie w tej sprawie ci konkretnie 3 i 5 orzekali?
Pędzikiem.
TK wydał wyrok głosami nielegalnie wybranych sedziów, 3 na górkę i 5 do których były watpliwości.
TK sam uznał że trzech sedziów wybrano na górkę
Co do kolejnych 5 , to PiS nie dało rady ich ugryźć.