Regulamin serwisu Sadistic.pl: sadistic.pl/regulamin.htmA ja bym przypomniała twórczość Wiecha i podobnych. Prawdziwi warszawiacy (nie mylić ze słoikami którzy prawie całkowicie ich zastąpili za wyj. Pragi) wyznawali kult kieszkonkowców i podobnych cwaniaków. Podobnie do BLMów (nie mylić z cywilizowanymi czarnymi) którzy mają kult gangusów, dealerów i sutenerów.
Nie wiem czy powrotu do akurat tej polskiej tradycji byście chcieli.
(A tylko 1/4 moich przodków pochodzi ze starej Warszawy, nie mam więc na szczęście nieuczciwości we krwi )
Mówiłam że czytałam twórczość Wiecha. A to są czasy sprzed Wielkiej Wojny Patriotycznej. Owa część mojej rodziny wtedy Stolycę opuściła, zresztą uprzejme niemiaszki opłacili im transport — i była tam jedna wielka kupa gruzu jak w Melitopolu. Po wojnie trwało wiele lat zanim domy odbudowano, i przez długie lata pierwszeństwo miał aktyw partyjny i klasa robotnicza, a nie dawni mieszkańcy — którzy zresztą musieli gdzieś w tym czasie zamieszkać, a ponownie się przeprowadzać po co?A przede wszystkim o których doliniarzach piszesz?
1.XI — niech będzie i twoim świętem!Mówiłam że twórczość . A to są czasy sprzed Wielkiej Wojny Patriotycznej. Owa część mojej rodziny wtedy Stolycę opuściła, zresztą uprzejme niemiaszki opłacili im transport — i była tam jedna wielka kupa gruzu jak w Melitopolu.
Że jak??? Chcesz mi powiedzieć że dobrowolnie zbliżałeś się do dworca Warszawa Wschodnia?Wielokrotnie spałem nawalony w krzakach pod starym wschodnim.