coolfon napisał/a:
ehhh Zamiast pierdolić głupoty poczytałbyś coś. Największemu komuniście nie śniła się nawet powojenna Polska bez Lwowa. Ale gdy Stalin po wojnie wziął się za ustalanie granicy to ówczesne władzę powiedziały „my to nie wiemy, róbcie jak wam wygodnie” no i zrobili jak im wygodnie (i to Stalin zajebal po wojnie wojujący nacjonalizm ukraiński na zachodniej Ukrainie, tak samo jak resztki AK ale zawsze) z ziemiami litewskimi, czy bardziej litewsko-ruskimi (bo czegoś takiego jak Białoruś nie uznaje) było troche inaczej. Nawet przekopali nowe koryto Bugu, żeby Brześć litewski został po wschodniej stronie
Jesteś debilem a ja to wszystko wiem , dzięki skurwysyński cwelu .
km88 napisał/a:
Pojęcia nie masz o zbrodniach UPA, przez takich ludzi jak Ty nigdy nie będzie spokoju na świecie. Moja rodzina a dokładnie niecała jej połowa, cudem przeżyła rzeź wołyńską. I oni Ukraińcom wybaczyli. A jakie Ty masz prawo wypowiadać się w tej kwestii kogo należy rozliczać? Byłeś tam? Przeżyłeś to? Mają prawo mówić ludzie którym się udało przeżyć. A nikt z nich nie chce zemsty po tym co przeżył. Chce tylko prawdy. Ukraińcy też ginęli podczas też rzezi, często broniąc Polaków. Oprawcą jest faszyzm nie naród. Kumasz to?
masz cwelu nick km88 lol xD
tak jestes glupi , nie masz pojecia o tych zbrodniach, tak nic nie wiesz? o twoja rodzinka przezyla ,bo makowca z komendantem wpierdalala, moja zostala zakatowana i chuj ci w podniebienie czerwony sprzedawczyku .