IRA nie działa już od lat.
Islamskie zamachy w Europie stanowią 16% wszystkich zamachów terrorystycznych.
są bardziej efektowne, zbierają większe żniwo no i są zgodne z narracją potrzebną jak woda na młyn politykom prawej jak i lewej strony
IRA nie działa już od lat.
O IRA
To organizacja przede wszystkim narodowo-wyzwoleńcza, nie religijna. Polacy też napadali na pociągi wojskowe, robili zamachy (w tym jeden skuteczny na cara, swoją drogą idiotyczny bo Aleksander był raczej liberałem) i są u nas bohaterami narodowymi...
Zaciekawił mnie Twój post. Mam dwa pytania. Skąd te 16%? Masz do tych danych jakieś źródła?
No i do czego lewicowym politykom są potrzebne zamachy islamskie?
Na każdym kroku w swoich mediach przekręcają nagłówki, bagatelizują pobódki i pomijają narodowość zamachowców.
a skąd różnica między Irlandią a Anglią jak nie wyznanie? Jedni lubią papę w Watykanie inni królową, ot całe podłoże.
Raport Europol TE-SAT (Terrorism Situation and Trend Report) za rok 2017.
Nie wiem czy same zamachy są potrzebne, ale z pewnością są wygodne bo polaryzacja społeczeństwa jest na rękę politykom zwłaszcza dużych partii.
A tu psikus, może nie na taką skalę jak kiedyś, ale działa i to całkiem nieźle.
Od maja 2016 w Irlandii Północnej jest stan podwyższonego zagrożenia, w 2017 na 107 'planowanych, udaremnionych i dokonanych' ataków w UK, 88 było w NI - widziałeś coś o tym w mediach? Coś o ANP, CIRA, ONH?
Islamskie zamachy w Europie stanowią 16% wszystkich zamachów terrorystycznych.
Ale o tym się nie mówi, więc skąd ludzie mają wiedzieć. Poza tym islamskie zamachy są bardziej efektowne, zbierają większe żniwo no i są zgodne z narracją potrzebną jak woda na młyn politykom prawej jak i lewej strony