Niby kierowca winny - i jest winny ale piesi na własne życzenie wpierdalają się pod auto nawet nie patrząc jebane ameby - a potem płacz bo ktoś niepełnosprawny a dla kogoś trzeba trumnę wybrać ... Nauka - patrzymy prawo lewo prawo powinna być obowiązkowa dla każdego a pierwszeństwo zniesione !!!
Albo mamy światła na pasach albo brak pierwszeństwa - i wtedy przechodzimy jak jest pusto albo jak ktoś uprzejmy nas puści ...
Czy ty masz chuja zamiast mózgu? Było wystarczająco dużo czasu, żeby chuj z BMW się zatrzymał. To że nie patrzeli to ich głupota. Pewnie jesteś jebana ruska onuca. Widziałem takich w wiadomościach
Jebnął 2 osoby, które przechodziły prawidłowo na zielonym u jedyne co miał do powiedzenia to pretensje, że musieli przechodzić jak on jechał. A żeby się taka kurwa potraciła i rozjebała ten łeb żebyś srał pod siebie i zarł przez rurkę. Ale wiem w piwnicy rodziców ci się nic złego nie stanie.
Danie pierwszeństwa pieszym było sposobem na eliminację nierozgarniętych jednostek.
Tramwaje też mają przywileje i pierwszeństwo gdzie na logikę nie powinny mieć, ale nikt tego nie kwestionuje. Wielkiego się przepuszcza. Pieszy stanie w miejscu, pojazd ma na to trochę miejsca potrzebne. Przepisy o pierwszeństwie dla pieszych wymyślili ludzie bez prawa jazdy.
Co ty debilu piszesz?
Byli w połowie przejścia, oczojebne znaki informujące o drodze dzieci do szkoły i ty niedojebie piszesz takie głupoty.
W normalnym kraju powinny być obowiązkowe, coroczne badania psychologiczne dla wszystkich kierowców. Wtedy przynajmniej połowa idiotów za kierownicą zostałaby wyeliminowana.
Kiedyś pracowałem z siksą taką w hotelu. Przyszedł naćpany agresywny facet, a ta zaczęła mu pyskować i go bluzgać. Pytam ją, co wyprawia. Ona zadowolona, że gdyby ją uderzył, to dostałaby odszkodowanie. Mówię jej, że to odszkodowanie wzięliby raczej jej rodzice. Powodzenia i szczęścia na pasach oraz szerokiej drogi, żebyś mógł w pełni swoje pierwszeństwo wykorzystać.
Szkoda, że to nie twoje dzieci, dopiero byłby ubaw
Ja nie przeżywam tylko ty
Co oni takiego złego zrobili? Oświeć mnie mistrzu.
Jakbyś nie przeżywał, to byś się nie zesrał
Nawet obecne przepisy: "Nie zwalniają również pieszego z obowiązku zachowania szczególnej ostrożności podczas wchodzenia i przechodzenia przez jezdnię. W dalszym ciągu zabrania się pieszemu, wchodzenia na jezdnię bezpośrednio przed jadący pojazd, w tym również na przejściu dla pieszych."
A gdzie ja się zesrałem?
Woooolno widzę do ciebie docieeeera w/w materiał. Ale wytłumaczę ci:
Przechodnie nie zrobili nic złego.
Stali na przejściu i czekali aż samochód nagrywający się zatrzyma, nie wiedzieli, czy ich przepuści.
Pizda w BMW musiała być daleko, bo nawet po hamowaniu zatrzymał się parę metrów za skrzyżowaniem.
Nie widzieli go, patrzyli w lewo ale musiał być daleko.
Każdy inny postąpiłby tak samo na miejscu 3 chłopców.
Błędem, który muszą w przyszłości skorygować, jest brak zerknięcia w lewo po dojściu do połowy jezdni.
Rozumiem, że trafiłem na kierowcę tira dla którego zawsze piesi są winni?