Kiedyś miałem przyjemność mieć z nią kontakt. Zrobiła dużo dobrych rzeczy, a swoje nazwisko zamieniła na rozpoznawalną markę. Niestety postanowiła to zmonetaryzować, zmieniła patrona, oraz kierunek działania.
Być może któryś z krajów objętych sankcjami, albo duża międzynarodowa korporacja. Ale gdzie w grę wchodzą duże pieniądze, tam można się spodziewać różnych ciekawych zmian frontu...
Macie przygłupy dowody na to , że to imigrant dźgnął, a nie ruski prowokator ze służb? Jak nie to wypiedalać i przepraszać Ochojską, której butów nie jesteście godni wiązać.
Białoruska opozycja, właśnie przekazała polskim służbom dowody, że białoruskie KGB i Straż Graniczna, werbują wśród imigrantów ludzi, którzy po odpowiednim przeszkoleniu, prowadzą aktywne działania prowokacyjne na granicy, poprzez, nie tylko przewodzenie innym imigrantom w przekraczaniu granicy, ale przede wszystkim, atakowanie polskich strażników i żołnierzy. Naszego żołnierza, na pewno nie dźgnął rosyjski, czy choćby białoruski funkcjonariusz, bo takie działanie, mogłoby stwarzać casus belli (mimo całej nienawiści i dowodów ich głupoty w wielu dziedzinach, nie można ich niedoceniać - to poważny i cwany przeciwnik), ale dźgnął właśnie taki przeszkolony przez białoruskie służby imigrant.
To ja wam opowiem co się dzieje u mnie w miasteczku. Uważanym do tej pory przez mieszkańców za jedno z najbezpieczniejszych w Polszy. Lokalny biznesman prowadzi firmę transportową, dość dużą nota bene, Magtrans. Dzięki poprzedniemu rządowi który o ironio zrobił referendum w sprawie przyjmowania uchodźców a jednocześnie sprzedawał wizy w różnych dziwnych krajach pan biznesman chcąc dupą utrzeć szkło i płacić pracownikom jeszcze mniej niż ukrom bo polacy już dawno tam nie pracują bo po prostu stawki są gorzej niż głodowe posciągał od huja turbanów i innym ciemniejszych karnacji.
I tak z Buska-Zdroju, perły wśród uzdrowisk które latami pracowało na swoją pozycję robi się miasto w którym mieszkańcy boją się chodzić nocami. Oczywiście należy rozróżnić część zdrojową od części miasta jakoś tak się utarło że to 2 różne strefy. Z części zdrojowej Buszczanie korzystają rekreacyjnie w weekendy lub biznesowo cały czas. I tam nadal jest bezpiecznie. Niebezpiecznie zaczeło się robić w zachodniej części miasta w pobliżu wyżej wymienionej firmy gdzie wynajmują sobie do noclegu nawet garaże, po kilku chłopa w garażach śpią...
I tak póki co nie oficjalnie ale z potwierdzonych przeze mnie źródeł wynika że doszło do 2 gwałtów, pobicia i zaczepiania kobiet i dzieci. Nikt o tym nie mówi głośno, zmienił się Burmistrz, trzymam za niego kciuki ale podejrzewam że nic nie będzie mógł zrobić. Policja boi się turbanów.
Więc idę w piątek chlać w okolice przebywania turbanów, może uda mi się skrzyknąć kilku ziomków trzymajcie za nas kciuki!