Wciśnięcie hamulca przez czarnego świadczy jedynie o jego strachu przed zmianą pasa. Przecież przy zmianie pasa na szybszy nie powinno się zwalniać!!
Obrazek
W 2 sekundzie widzę Mercedesa, który już jest na pasie. Blisko krawędzi, ale to nie oznacza, że zmieniał pas.
Na pasie to on jest może w 1/4 a to różnica (przy tej prędkości z jaką jechał gość pojawił się tam w ułamku sekundy). Jak on nie zmienia pasa w tym momencie to ja nie wiem co robi (jedzie sobie pomiędzy pasami?). I spójrz jeszcze gdzie w tym samym momencie jest samochód z przodu. Mniej więcej w tym samym miejscu. Biorąc pod uwagę który samochód sygnalizuje zmianę pasa wniosek jest jeden.
Konwencja wiedeńska o ruchu drogowym – regulująca zasady poruszania się po drogach w każdym kraju, który konwencję podpisał. Ten przepis jest taki sam w Rosji jak i w Polsce.
@rafmal
Czego dowodzisz? Niby tamten zmienił pas ruchu tak? Co to zmienia? Gówno zmienia, człowieku, przepisy jasno określają taką sytuację bez różnicy kiedy pojazd mający w tym przypadku pierwszeństwo wjechał na pas. Jeśli był na pasie zanim czarny na niego wjechał to czarnego wina . Tworzycie nowe przepisy... Siwy może co najwyżej dostać mandat za prędkość i brak sygnalizacji zmiany pasa ruchu (w tym przypadku kwestia dyskusyjna bo na kamerze tego nie ma).
No ale mimo wszystko zapierdalać tak nie powinien, bo w ruchu lewostronnym wyprzedza się lewą stroną, prawą jest zabronione, chce zapierdalać to niech spieprza na lewy pas a nie prawą stroną wszystkich bierze. Chyba mam rację
1)wrzucamy kierunek
2)Patrzymy w lusterko lewe
3)patrzymy w lusterko wsteczne
4)zmieniamy pas nadal patrząc w lusterko lewe, nie zwalniać kurwa, lewy pas jest do zapierdalania a nie do toczenia się.
Prawda że łatwe pozdrawiam babcie.