Ptoon napisał/a:
Nie moja przeróbka, wstawiłem dla kontrastu bo jest śmieszna, przynajmniej według mnie. Poza tym co wy tak nagle bronicie tego TVN-u? Od 20 lat piorą wszystkim mózgi, dziennikarstwa uczyli się od propagandzistów komunistycznych, przeklejają bezmyślnie propagandę z BBC i CNN nawet nie rozumiejąc, kto, po co i komu robi "łaskę", wyżej srają niż dupy mają, a potem chodzą podpierdalać produkty w walmarcie i siupią kokę z dziwkami. Nie mam nic do siupania koki z dziwkami, tylko fajnie jak taka osoba nie uważa się przy tym za męża opatrznościowego i głos narodu. Banda buraków i resortowych dzieci. Oni nie są stroną żadnego konfliktu, bo do tego są za głupi. Jak chcecie być przeciwko PiSowi (no bo chyba nie można być za PO albo KODem), to krytykujcie PiS i brońcie opozycję, a nie brońcie TVN-u, bo to jest stacja i ludzie do robienia dobrze swoim mocodawcom, a ci mogą się zmieniać.
...a co do TVPiS, Kurskiemu odjebało i pewnie wstawia każdemu pracownikowi do pokoju relikwie z odchodów Kaczyńskiego. Dziennikarstwo propagandowe na 102%. Niezależnie od tego pisowski szał, miłość i uwielbienie do prezesa, to mniejsze zło. Kończą się czasy kiedy można było beztrosko sobie lewakować, bez silnego kościoła, patriotycznej władzy i polityki opartej na wartościach chrześcijańskich, za 50 lat w Europie będzie kalifat. Sam do kościoła nie chodzę i PiSu nie lubię, ale coś za coś. Wolę na starość być zmuszany do słuchania radia maryja co najmniej godzinę dziennie pod karą więzienia, niż słuchać wycia muezina co najmniej godzinę dziennie pod karą ukamienowania.
Wszystkie media manipulują bo w każdych ma wpływ jakaś grupa zainteresowana zmianami pod siebie. Dodatkowo dziennikarze przekazujący informacje mają swoje poglądy polityczne i formułują wiadomości z pochlebstwami dla swojej opcji.
Tylko debil uważa, że są jakieś wolne media.
Człowiek inteligentny szuka wiadomości w kilku albo kilkunastu źródłach i od steku kłamstw i manipulacji potrafi odsiać po ziarnku z których ułoży logiczną całość najbliższą prawdy.
TVN jest stacją komercyjną i do tego amerykańską. Co oznacza, że oni zawsze szukają sensacji z niczego. Lubią wyolbrzymiać tragedie i kręcić afery.
Czymś muszą przyciągnąć widzów, żeby zarobić. Nie mają dobrego wujka Kurskiego, który im załatwia kasę u prezesa.
Media manipulują faktami, żeby wzbudzać emocje. Jednak zawsze mają chociaż cień prawdy.
TVP natomiast doszło do takiego etapu, że nawet się nie pierdolą, żeby był cień prawdy. Nie dokonują manipulacji. Po prostu plują widzowi w ryj i mówią, że deszcz pada. Jak się wytrze i piśnie, że to jednak mela to ściągają teścia z płuc, puszczają smarka na ryj tak, że mu kapie z brody i jeszcze jebią na odlew z liścia.